Repe-epeli kävi perjantaina toisilla rokotuksillaan. Pari viikkoa kun odotellaan, niin ollaan valmiita kisakentille - siis rokotusten puolesta. Mulla osa-alueilla saattaa vielä himppasen olla opittavaa... Painoa Repellä oli eläinlääkärin vaa'alla 13,6 kg. Hampaat ovat vaihtuneet yhtä alakulmuria lukuunottamatta. Hammas heiluu kovasti mutta ei irtoa, vaikka uusi hammas kasvaa kovaa vauhtia vieressä. Jonkin aikaa tuota vielä katsellaan, mutta ellei ala irrota, käydään lääkärillä otattamassa pois.
Repe on ajanut jälkeä suht ahkeraan, ja on aika hyvin perillä nakkien syömisestä. Tämä syksy on tarkoitus ajella lyhyttä nakkijälkeä nurtsilla, ja tehdä pohjia ja motivaatiota jatkoon. Myös temppuja on vähän naksuteltu, ja käyty muutama kerta leikkimässä kentällä. Repe ei ihan niin luontevasti leiki kuin Humppa, eikä asiaa auta, että Humppa on mustis ja väijyy Repelin leluja. Edistystä on kuitenkin tapahtunut kovasti lyhyessä ajassa, eli eiköhän tuolle ihan kunnon leikki vielä saada aikaan.
Viime päivinä Repe on keskittynyt karkailuun. En ole kovin ilahtunut huomatessani, että omistan koiran jolla ei todellakaan ole ongelmia irrota kauaskin, ja joka ei välitä luoksetulokutsuista tuon taivaallista. Eilen se toikkaroi tiellä jossa on 80km/h rajoitus, aikansa tiellä poukkoiltuaan ampaisi tien yli metsään. Siellä se sitten makasi mättäällä ja odotteli että haen sen pois. Se ei jahtaa mitään eikä lähde minkään hajujen mukana, kunhan vaan juoksentelee. Ja kun juoksentelu on huomattavasti palkitsevampaa kuin namit, on luoksetulon opettaminenkin vähän haastavaa... Noh, elämälle kiitos flexistä . Viime viikon aikana Repestä myöskin kasvoi miäs. Muutaman kerran näin sen nostavan jalkaa, ja eilen se selvästi merkkaili lenkillä. 

Humpan kanssa oltiin viikonloppu Koiviksen agitehokoulutuksessa, kouluttajana Katja Ojansivu. Viime aikoina on päästy tosi huonosti treenaamaan, joten oli kyllä mukavaa mennä esteille. Ja hyvin Humppa tekikin, sitä ei onneksi treenitauot pahemmin haittaa. Tehtiin ihan perusjuttuja; vähän kontakteja, kepeille sisäänmenoa, jotain ohjausjuttuja. Hyvät treenit saatiin aikaan molempina päivinä ja hyviä vinkkejä jatkoon. Rimoja on Humppiksella tullut muutamissa viime treeneissä roppakaupalla alas, joten sitä täytyy nyt pohdiskella. Jumissahan Humppa on aina, mutta ehkä olisi hyvä tarkistuttaa ettei mitään isompaa kremppaa ole, liikkeessä en kyllä ole huomannut mitään vaikka aika tarkkaan sitä tulee syynättyä. En ole kylläkään yhtään varma, tietääkö Humppa ettei rimoja olisi sopivaa tiputtaa... eli roiskimista ei pitäisi myöskään radoilla hyväksyä. Talven teemaksi otetaan hyppytekniikka, sikäli kun päästään lämpimään treenaamaan.