Huhhuh, tänään ollaan treenailtu ihan tosissaan. Ensin suunnattiin Marjon, Isan ja Willien kanssa Killerille, ehdittiin hiukan tokotella ennen kuin toiset tuli, ja sitten näytelmätreeniä. Mikähän siinä on, että kun mun kanssa menee niin täytyy riekkua ja heilua, mutta kun on joku toinen puikoissa niin herra sipsuttaa het niin nätisti. Ärsyttävää. Mun auktoriteetti ei selvästi ole tarpeeksi vahva.
Sitten katselin kun Marjo treenaili koiriensa kanssa, on meillä opittavaa! Lopuksi pikku riehunnat pikkuneiti Isan kanssa, tosin - kuten suurin osa muistakin tapaamistamme koirista - Isa oli kovasti sitä mieltä, että "vie pois tuo ärsyttävä teini". Humppa kyllä provosoi ja ärsyttää sen minkä ehtii!
Sitten pikku huili kotona, just kun Humppa ehti sängyn alle nukkumaan, tulikin jo lähtö seuraaviin treeneihin. Hakuporukka käsitti tänään 3 koirakkoa, mikä oli ihan hyvä, koska mentiin metsään niin myöhään, että oli kiire pois hämärän tieltä. Humppa ei jaksanut keskittyä ei niin yhtään. Luulen että häsellykseen ja hösläykseen oli montakin syytä; -väsymys edellisistä treeneistä, -juoksuaan aloittelevan (mutta ei vielä juoksuisen) nartun hajut metsässä -odottelu autossa -hämärtyvä ellei jopa pimentyvä metsä... Seliseli. Itsekin sähläsin taas oikein kunnolla, käytin vääriä käskyjä jne. Sen lisäksi viimeinen maalimieskin unohtui metsään, onneksi Humppa haki ihan itsenäisesti, ettei Satu jäänyt sinne!
Luulen että hakutreeneissä koittava talviloma on meille plussaa, vielä ehkä ehditään ottaa yksi tai kaksi yksinkertaista, helppoa, varmasti onnistuvaa treeniä ennen lumentuloa. Talvella tehdään muuta, treenaillaan tokoa ja aletaan miettiä kuivaharjoituksia ilmaisuun. Rullakoira tuosta on tulossa, kun ei se oikein haukkumisesta välitä. Tokotreenit toivottavasti parantaa meidän kontaktia ja auttaa koiraa keskittymään mun kanssa tekemiseen, ei ympäri metsiä haahuiluun.
Illalla meillä on ollut aika väsynyt ja rauhallinen koira!
Ensi viikolle on sitten tiedossa tokotreenejä; seuraamista ajattelin aloitella kun jääkaapissa on sopivasti nakkejakin imutustreeniä varten.