Käytiin metsälenkillä Keuruuntienvarressa, meinattiin eksyä mutta Humppa oli intopiukkana eilisen laiskottelun jäljiltä. Oli mukava tarpoa autiossa metsässä, parkkiksella oli yksi auto kun mentiin mutta ihmisiä ei näkynyt.

Sieltä sitten Aholaitaan, olin paikalla 45min ennen sovittua aikaa ja annoin koiran relata autossa. Paikalla Marjo Willien ja Isan sekä Oona Loitsun kanssa, plus erinäinen määrä pikkukoiria Hannan autossa :).

Humpalle perusasentoja ja seuraamista; lyhyttä pätkää ensin namilla ja sitten lelulla. Lelu toimii paljon paremmin nyt kuin nami; namipalkalla lähtee helposti palkkauksen välissä haahuilemaan mutta lelulla tekee intensiivisemmin ja paremmalla kontaktilla. Perusasennoissa joutuu välillä huomauttamaan vinoudesta tai väljyydestä.
Luoksetuloja pallolla, kokeilin istumaanjätössä lähteä itse liikkeelle oikealla jalalla (seuraamisessa lähdetään vasemmalla), ja jäi paremmin. Kerran painui maahan ja kävin korjaamassa. Luoksetulokäskyä ennakoi vahvasti, eli paikallaoloja nyt treeniin ilman luoksetuloa.
Loppuun hyppyä. Palkkasin heittämällä lelun, Humppa tahtoo jäädä hirmu lähelle estettä. Se myös hyppää käytännössä paikaltaan ilman vauhtia, eli voisi tehdä korkeammalla esteellä.
Loppuun vielä kunnon leikit patukalla ja narupallolla.

Humppa oli hirmu mukava tänään, hajut kiinnosti mutta pysyi hyvin asiassa käskyllä. Saatiin myös rohkaisevaa palautetta; kuulemma sekä koirassa että ohjaajassa on tapahtunut kehitystä. Jälkimmäinen etenkin tuntui mukavalle!