Humpan kanssa tokoteltiin Malminkartanon sirkuskentällä, ja vihdoin se ykköstulos napsahti kohdalle. Onhan sitä odoteltukin, vuodesta 2008 lähtien . Oltiin varapaikalla, ja perjantai-iltana tuli puhelu, että paikka olisi vapautunut. Koska viikonlopusta oli muutenkin tulossa kamalan jännittävä, sanoin kauhistuksissani ensin että ei tulla. Pari minuuttia mietittyäni soitin kuitenkin takaisin, että tullaan jos vaan vielä mahdutaan. Ja mahduttiinhan me, ja hyvä niin.

Tuomarina Harri Laisi, ja pisteet seuraavanlaiset:

Paikkamakuu 8. Kaksi käskyä maahanmenoon, ja jäi todella vinoon. Katseli haikeana viereistä aussinarttua kun mentiin riviin, ja oli muutenkin paineistuneen ja poissaolevan tuntuinen. Olin ihan varma että nousee, mutta kerrankin Humppa yllätti positiivisesti.
Seuraaminen 8,5. Aika kamalaa, ihan meidän tasoista. Turpa pysyi onneksi suurimman osan aikaa kiinni, mutta muuten ihan perus-Humppaa.
Liikkeestä maahanmeno 9. Ihan ok kai, hidashan se on aina.
Luoksetulo 9. Hieno stoppi! Lopun perusasento vino.
Liikkeestä seisominen 9. Tämäkin ihan ok, olisko hitaudesta lähtenyt piste. Ei edes tepastellut taakse kävellessä.
Nouto 9. Tehtiin järjestäjän kapulalla (nykyään hyvä vaihtoehto, saalistaa omaa niin kamalasti). Ihan hieno, olisko tässäkin ollut vino luovutus.
Kaket 9. Ekaan vaihtoon kaksoiskäsky, muuten hieno. Ei sooloillut eikä temppuillut mitään.
Hyppy 9,5.
Kokonaisvaikutus 9,5.

Pisteitä 177,5, AVO1 ja sija 3./8.

Aika hienot pisteet noin Humpaksi, toki aika yläkanttiin kyllä kaikki. Väittäisin kuitenkin, että kirkkaasti 1-tulos olisi tullut tiukemmaltakin tuomarilta, kun virheitä ei juuri sattunut eikä ääntäkään lähtenyt.  Humppa kyllä tekikin hienosti, oli tosi kivassa vireessä, hiljaa, ja teki liikkeet just niinku osaa. Ei mitään temppuja tai pelleilyjä, eikä ennakoinut edes. Kivaa tietää, että se oikeasti osaa, kunhan sen saa tekemään.

Olen nyt parissa viimeisessä kokeessa vältellyt olemasta Humpan seurassa ennen suoritusta. Jännitti taas aivan järkyttävästi, aamulla hampaita pestessä meinasi laatta lentää. Koepaikalla laitoin Humpan puuhun kiinni ja odottelin itse toisella puolella kenttää. Tämä tuntuis toimivan, ei näin ota niin kamalasti musta painetta.