Sekin päivä sitten viimein nähtiin, että me saatiin ahterimme roudattua kentälle. Aholaidan kenttä oli tyhjänä, joten sinne. Treeniliivin tilanne oli luultua pahempi, vetoketju taas syöty ja molemmissa etutaskuissa lelun mentävät reiät. Uusi on jo tilauksessa, mutta saan sen varmaan vasta joskus kuukauden päästä. Siihen asti mennään sitten ilman.

Erittäin hyvä idea oli aloittaa treeni noutokapulan pidolla, kun sitä ei olla tehty miesmuistiin. Eipä kiinnostanut Humppaa töröttää kapula suussa, ei. Tiputteli. Muutama lyhyt pito kehuilla ja palkalla ok. Sitten heiteltiin kapulaa, lyhyet heitot kestää mutta pidemmille meinaa singota. Tätä pitää treenata tosi paljon.

Luoksetuloa, ensin istumista. Jätin koiran istumaan, kävelin kauas ja vain odottelin, vähän heiluttelin käsiä ja pompin ilmaan. Kerran lähti tulemaan, tästä torut ja sen jälkeen istui rauhassa. Aloiteltiin luoksetulon pysäytystä ihan vaan lelun heitolla. Omaa heittokättä pitäis treenata kun lelut ja kapulat lentelee aivan mihin sattuu.

Seuraamista, hidasta käyntiä ja juoksua. Hitaassa pitää miettiä omaa liikkumista, nyt on koiralle epäselvää koska meinaa istua. Juoksu jees, kerran välillä teki ihme loikan sivulle. Noh, pätkän lopussa ei löytynyt nakkipussia taskusta, vaan siellähän se lojui keskellä kenttää :). Sitä ihmettelen, että Humppa jatkoi hommia vaikka palkat jäi matkan varrelle.

Kaukkareita, suoraan takapalkalla vaan vaikkei olla koskaan niin otettu. Joo ei onnistunut. Käsiohjauksella ihan hyviä istumaan nousuja, ja palkka heittämällä taakse.

A-esteellä hömpöteltiin, otettiin jo vähän irtoamista kauempaa ja vähensin ohjaamista reilusti. Hieno!

Liikkeestä istuminen ja luoksetulon läpijuoksut unohtui. Tosi kuuma oli kentällä, joten ihan hyvä pitää treeni lyhyenä. Vähän jäi tyhmä olo kun osassa liikkeistä meni taisteluksi, ihan vaan koska vaadin asioita joita Humppa ei osaa. Tokoon pitäisi saada motivaatiota paljon lisää, ja nämä kiellot ja kinastelut ei kyllä asiaa auta. Ohjaaja siis yrittää jatkossa suunnitella treenit tarkemmin, ja koiran osaamisen, ei omien päähänpinttymien mukaan.