Tänään kokeessa Kangasalla. Matkaseurana Hanna ja Nastja (onnittelut ykkösestä!) ja tuomarina Aino Juhantalo-Kakkola. Tuomarista oli mua vähän peloteltu etukäteen, mutta oli oikein mukava ja täpäkkä tuomari ;).

Humppa touhusi omiaan kehässä. Täydeltä taivaalta paistanut aurinko sulatti lunta kentältä sen verran, että paljastui herkullisia heinätuppoja joita Humppa sitten veteli kitusiinsa koko kokeen ajan. Sivulle ei huvittanut tulla, liikkeissä oli kyllä mukana mutta liikkeiden välillä korvat katosi. Seuraavanlainen rivi haalittiin aika kaamealla esityksellä:

Luoksepäästävyys 10. Lähti vastaan, hyppäsi vasten ja suukotteli...

Paikkamakuu 10. Alussa Humppa kyttäsi kehän toisella puolella olevaa koiraa eikä ollut yhtään kartalla kun jätin sen. Tosi hidas maahanmeno. Rivistä lähti kaksi koiraa, toinen heti alkuunsa ja toinen vähän myöhemmin. Humppakin oli levoton ja vilkuili takana seisovaa tuomaria ja koiria kehän laidalla, mutta pysyi kuitenkin hienosti.

Seuraaminen kytkettynä 8,5. Seuraamispaikka on aivan liian tiivis, jonka takia puskee ja poikittaa. Käännöksissä oli nyt hyvin mukana.

Seuraaminen taluttimetta 7. Söi heinää matkalla, puri mua housuista ja poikitti ja painoi. Aika hirveetä.

Liikkeestä maahanmeno 9. En tiedä mistä lähti piste, kenties alun seuraamisesta tai tosi voimakkaasta käskystä. Hyvin painui maahan.

Luoksetulo 9. Tässä etenkään en tiedä mistä piste meni.

Liikkeestä seisominen 0. Annoin aivan liian voimakkaan käskyn, Humppa seurasi muutaman askelen ja painui maahan. Oma moka siis, tässä ei voi koiraa syyttää.

Hyppy 5. Porsas varasti, ja itse olin idiootti ja annoin käskyn kun koira oli ilmassa. Lisäksi meinasin unohtaa seiso-käskyn kokonaan, jäi ihan esteen laitaan kiinni ja teputteli monen monta askelta ennen ku ehdin sivulle. Tuomari antoi kuitenkin omien sanojensa mukaan "kannustus-vitosen" :)

Kokonaisvaikutus 7,5. Tuomarin kommentit oli, että koira kyllä osaa mutta oli vähän pihalla ja otti häiriötä.

Ja pisteitä yhteensä 147,5, II-tulos. 22 koirasta 13 sai ykkösen, joten sijoitus jäi myös jonnekin aika häntäpäähän.

Jos jotain positiivista pitää etsiä, niin seuraamisissa kontakti pysyi (vähän ehkä liiankin hyvin...) ja liikkeiden aikana koira oli ihan kivasti mukana. En sitten tiedä reagoiko se mun jännitykseen vai mihin, mutta ihme sähläystä se harrasti, ja meni sijaistoiminnolle kuten tuo ruohon syöminen. Tuomari tosin löysi kehästä naminkin ja piti siitä puhuttelun yleisölle, mutta en usko että Humppa yhdestä namista kovin paljon häiriintyisi.

Itseä tosiaan kyllä jännitti, ja koko ajan enemmän kun koira sähläsi enkä saanut sitä hallintaan. Silkkaa sikailua vai ohjaajan rauhoittelua, jaa-a.

Kaksi viikkoa olisi aikaa Pieksämäen kokeeseen, sille ajalle kehitellään nyt joku pikaniksi seuraamiseen ja hinkataan seisomista kuin hullut...

Tässä video kokeesta, taas kiitos Hannan!