Käytiin Sarinkan, hoffi Helmin ja aussie Ketkun kanssa hakuilemassa.
Maalimiespulan vuoksi Humpalle vain kaksi pistoa ja sen jälkeen ilmaisutreeniä. Tuuli hyvin heikosti oikealta, ei jaksettu tallata aluetta.

Maalimies hetsaili leluun, ja Humppa sai vähän katsella, ketä tänään pitäisi etsiä. Yritin nyt lähettää vapaasti, roikottamatta koiraa pannasta.
Eka pisto oikealle, n. 20m, kuusikkoon. Humppa ei lähtenyt sinne päinkään minne lähetin, vaan suuntasi jäljelle, teki pikku ympyrän, löysi jäljen uudestaan ja sitä pitkin ukolle. Ukolta nyöri suuhun jonka toi mulle (me ei tosiaankaan olla vielä ajateltukaan ilmaisua maastossa, puhdas vahinko siis).
Toinen vasemmalle, n. 25-30m. Lähti hyvin, sai vainun ja eteni, mutta taas vähän pyörimistä ja poukkoilua. En viitsi poukkoilun takia kutsua koiraa pois pistolta, koska se mun mielestä kuitenkin etsii koko ajan ja työstää. Ehkä kokemus tuo varmuutta, nyt koira juoksee kovempaa kun ehtii haistaa. Toinen oli tosi hyvä, ja taas toi maalimieheltä patukan mulle.

Sitten ilmaisutreenit. Sarinka meni n. 5m päähän mukanaan 2kpl patukoita ja muutama irtorulla, ajatuksena oli, että jos koira hakee ja tuo hyvin niin vaihdetaan salaa patukka rullaan. Lähti hienosti, mutta palautuksessa tiputteli patukkaa. Ja löytyihän siihen syykin, yritin itse kutsua koiraa ja paineistin sitä samalla niin että ote irtosi.
Humppa meni Helmin esineruudun ajaksi autoon, ja sen jälkeen toinen satsi ilmaisua. Kokeiltiin ensin niin, että Sarinka pitää koiraa, hetsaa rullaan ja koira toisi rullan mulle. Humppa loukkaantui ihan kauheesti siitä että jätin sen ja menin kauemmas, ei siis toiminut tämä. Sitten otettiin samalla tavalla ku eka kerralla, mutta lähdin juoksemaan lihapullan kanssa heti kun koira tarttui Sarinkan kädessä olevaan rullaan. Toimi, Humppa tajusi mitä pitää tehdä ja haki rullan ja toi hienosti. Upea jätkä!! Loppujen lopuksi Humpalle oli ihan se ja sama, pitääkö hakea patukka vai rulla, joten jatketaan harjoituksia pelkillä irtorullilla.

Kiitokset Sarinkalle treeneistä!