Viikonloppu vietettiin Keski-Suomen Bernien järjestämällä pk-leirillä Punkalaitumella, Hiidenhelmessä.

Meidän hakuryhmän kouluttajan oli Heidi Helin, ryhmässä 3 berniä, Humppa, yksi entlebuch ja yksi suomenlapinkoira. Olihan antoisa viikonloppu. Kolme oikein onnistunutta treeniä, hurjasti uusia vinkkejä ja kunnolliset treenien suunnittelut ja purkamiset. Paljon sai irti myös muiden treenien seuraamisesta, ryhmässä oli yksi kisaava koira, muut aika aloittelijoita. Lauantain treenien päätteeksi kouluttaja otti oman rotikkauroksensa treeniin, näyttämään meille kuinka homma kuuluu hoitaa ;). Olihan hienoa katsottavaa.

Humppa teki hurjalla innolla kolme 4 ukon treeniä, ensimmäinen treeni hajunhauilla, sen jälkeen haamuilla. Ongelma tahtoo olla se, ettei koira etene tarpeeksi syvälle, vaan alkaa jossain 30m kohdalla tehdä siksakkia ja juoksentelua sinne tänne. Tätä varten jatkossa kunnolliset, syvät, vaikka ylisyvät alueet ja aina löydöt takarajalle. Heidi painotti sitä, että koiralle tehdään paljon perustreeniä, lähinnä haamuilla tai ääniavuilla uppoamista. Pikkuhiljaa vaikeutetaan, mutta ei koskaan niin, että epäonnistumisen jälkeen helpotetaan. Lisäksi koiralta vaaditaan suoria pistoja ja lähetetään niin kauan, että koira lähtee haluttuun suuntaan ja uppoaa.

Merkkailuongelmat ovat selvästi johtuneet siitä, että treenataan liikaa samoissa tutuissa maastoissa. Nyt oltiin vieraalla radalla vierailla maalimiehillä, eikä merkannut kertaakaan. Muutenkin oli ihan mielettömän hyvin kartalla.

Tulipa aimo annos treenimotivaatiota. Ihanaa kuulla ihan osaavan ihmisen suusta, että treenit sujui hyvin eikä meidän touhuilut ole ihan metsään menneet. Kun vaan pääsisi treenaamaan!!!