Käytiin Keski-Suomen belgien möllitokossa. Sateinen sää pelotti isot osallistujajoukot tiehensä, paikalla yhteensä vain 9 koirakkoa. Joku voisi miettiä, kannattaako mitään järjestää, kun kukaan ei osallistu, muttamutta... ihanaa että joku kuitenkin jaksaa!!

Meidän sarja tänään, tuomarina Miia Kiviaho:
Luoksepäästävyys 10. Hiukan nuuhkaisi tuomaria, mutta pysyi hyvin vierellä.
Paikkamakuu 0. Oli tosi levoton, loppuajasta kävi vieressä olevan bortsutytön tuoksut liian ihaniksi ja nousi ylös. Pysyi kuitenkin paikallaan ja meni käskystä takas alas. Lopun perusasento meni myös pipariksi.
Seuraaminen kytkettynä 9. Kontakti kohtalaisen hyvä, lopussa alkoi puskea.
Seuraaminen taluttimetta 9. Puskeminen pahempaa mutta kontakti parempi ja tiivimpi asento.
Liikkeestä maahanmeno 8,5. Varmistin itse koiran asennon, tulkittiin kaksoiskäskyksi. Maahanmeno saisi olla nopeampi.
Luoksetulo 7. Nousi odottaessa seisomaan ja otti muutaman askelen, tuli vauhdilla, törmäsi ja siirtyi suoraan sivulle.
Liikkeestä seisominen 9. Taas pieni varmistus, seisominen saisi olla täpäkämpi. Otti muutaman askelen vielä käskyn jälkeen.
Hyppy 8,5. Ei meinannut millään pysyä perusasennossa esteen takana ja ennakoi käskyn. Teputteli seisomisessa, eikä ottanut perusasentoa ollenkaan.
Kokonaisvaikutus 9. Koira on miellyttämisenhaluinen ja yhteistyö pelaa ok, mutta kaikissa liikkeissä tarvitaan hiomista.

Pisteet 146p, II-tulos, sija 3/5.

Voi tuska tuota paikkamakuuta. En ala, tuntuu että se menee nyt huonompaan suuntaan koko ajan. Humppa oli tosi huonossa vireessä kehään mennessä, huomasi bortsutytön jo kehän laidalla eikä saanut enää silmiään irti siitä.
Paikkamakuun jälkeen laitoin koiran autoon kahden koiran suorituksen ajaksi ja yksilöliikkeisiin mennessä se oli paljon keskittyneempi. Paljon saa silti tehdä töitä että vireen saa pysymään, vaatii aikamoista hetsausta liikkeiden välillä kun palkkaa ei ole.