Tällaisena päivänä on onni omistaa koira! Ihana syyspäivä; aurinko helotti täydeltä taivaalta ja koko päivä vapaa.

Suunnattiin siis metsään Tiinan ja slk Pessin kanssa. Sopivan maaston löytäminen oli työn ja tuskan takana, kun ei niitä jälkiä kenenkään pihaan viitsisi vetää. Löydettiin kuitenkin tosi hyvä paikka Vesangan suunnasta, vanhaa hakkuuta ja heinikkoa sekä pehmeäpohjaista metsää.

Humpalle ensin jälki; pituutta n. 50-70m, nameja sinne tänne ja loppuun maksalaatikkoa. Yksi 90 asteen kulma ja muutama loivempi mutka. Yksi metsäkoneenjäljen ylitys.
Ajettiin jälki ihan tuoreena, ja voi häslä mitä touhua. Vauhtia sata ja ajatus ihan hukassa. Humppa ryysäsi suurimman osan ajasta sivussa, ja oli mutkissa ja kulmassa menossa aivan mihin sattuu. Juu-u, jatkamme vanhoilla jäljillä...

Sitten innostuttiin tekemään esineruutu, kumpikaan koira ei ole juurikaan sitä aikaisemmin tehnyt. Pieni; ehkä 2m x 10m alue ja sinne villasukka, hanska, suksiboksin pidike ja kertakäyttömuki. Menin Humpan kanssa hihnassa ruutuun ja palkkasin vain esineen huomioimisesta. Hanskaa lukuunottamatta kaikki löytyi. Emäntä vaan oli hidas eikä ehtinyt aina palkkaamaan ajoissa...
Sitten vielä omalla lelulla niin, että hetsasin leluun ja heitin sen ruutuun, käskystä etsimään. Ja sieltä nousi, ja toi pois.

Lopuksi mentiin vielä Haukkikseen lenkille, olipa mukava pinkoa sänkipellolla ja Humppa kävi vähän pulahtamassakin.