Pitkästä aikaa ollaan innostuttu treenailemaan tokoa. Lähinnä sitä harrastetaan sisällä ennen ruoka-aikaa, sen verran on vielä meno epävarmaa, että ulos ei uskaltauduta ainakaan näitten uusien liikkeiden kanssa.
Katsekontaktia ollaan harjoiteltu ihan siitä asti kun Humppa meille tuli, ja se alkaa olla jo tosi napakka ja toimii tiukassakin tilanteessa, esim. kun lenkillä tulee toinen koira vastaan. Lisäksi luoksetulon lähellä oleminen on toinen juttu jota ollaan treenailtu jo pitempään. Sekin alkaa sujua, tosin vielä aika massiivisten avustavien liikkeitten avulla, eli niitä tästä seuraavaksi sitten häivyttämään.
Uusina juttuina ollaan tällä viikolla otettu perusasentoa ja ihan vähän seuraamista. Perusasennon oikea paikka löytyi Humpalla heti, ja se (kuten luoksetulossakin) istuu aina itsestään tosi suorassa. Nämä uudet liikkeet vaativat myös vielä roppakaupalla nameja ja käsiliikkeitä.
En malttaisi millään odottaa tokokurssin alkamista, tarvisin tosi paljon palautetta omasta ohjauksesta ja sitä, että joku asiasta jotain tietävä katsoo liikkeitä kauempaa. Syö vähän tuota treenailuintoakin, kun ei koskaan voi olla ihan varma, opettaako liikkeet varmasti oikein.
Humppa on kyllä tosi innokas oppilas, se tietää että ennen ruoka-aikaa on temppuhetki, ja alkaa tuijottaa aina tiettyyn aikaan illalla. Ja harjoittelussa se on ihan kyltymätön, ei koskaan jätä hommaa kesken eikä lähde härväämään muita juttuja kesken treenin. Humppa selkeästi syttyy enemmän lelu- kuin namipalkkauksesta. Tämä sikäli vähän vaikeuttaa tilannetta, kun en itse oikein tiedä miten (ja milloin, ja kuinka paljon) patukalla pitäisi palkata.
Edessä ihana vapaa viikonloppu, ajattelin viettää sen tehokkaasti ja tehdä Humpalla vielä vähän jälkeä ennen lumentuloa. Mistähän koiralle saisi ostaa vähän keskittymiskykyä jäljelle, se on kyllä meillä semmoista säheltämistä että just. Ehkä kyse on harjoittelun puutteesta... Ja siinä toinen juttu, josta emännällä ei ole hajuakaan mutta treenataan silti vaan...