Käytiin Riikan ja Frian kanssa testailemassa lauantaista koepaikkaa ja tekemässä viimeisten hetkien mokailut.

Humppa on Jäkessä olon jäljiltä ihan hullu. Virtaa riitti aivan kamalasti, ja vauhtia piisasi. Taisteli kovalla draivilla.

Alkuun paikkamakuu 3,5min. Oltiin piilossa auton takana, mutta tosi lähellä koiria. Humppa pysyi varman oloisena maassa, mutta pää kyllä pyörii ja välillä laittaa päätä maahan. Ehkä tuo avoimessa vielä riittää, mutta rauhaa pitäisi paikkamakuuseen löytää. Jos jaksaisin, Humpalle vois opettaa makuun kyllä kokonaan pää maassa, kun se sen sinne näköjään mielellään laittaa. Sinänsä kyllä olen tyytyväinen, oli kisamaisella etäisyydellä Friaan eikä vilkaissut sitä ku pari kertaa.

Noudossa ei malta odottaa sivulla, kokeessa karkaa kapulalle 95% varmuudella. Riikka ehdotti hihnapakotetta, mutta en viitsi sitä nyt tässä vaiheessa ennen koetta ottaa. Katsotaan saadaanko sivulla odottelu hallintaan joskus, kun liikkeeseen tulee varmuutta. Sivulle ei osaa tulla, mutta se nyt ei ketään yllätä. Hyvällä säkällä saattaa luovuttaa eteen, yleensä jää johonkin puolen metrin päähän haahuilemaan kapula suussa.

Liikkeestä seisominen kokonaisena ja käskytettynä. Alun seuraaminen kamalaa, mutta hienosti jäi vaikka niiasi kuulemma, aikoi siis ensin mennä maahan. Annoin tosi omituisen käskyn jostain syystä.

Kaket ei toimi, tehtiin vaan muutama eka nousu. Välimatka on nyt ehkä 3m, eli ei tule nousemaan kokeessa.

Seuraamisessa ihan kauhea into ja välillä edisti varmaan metrin. Nyt on siis poikituksen lisäksi alkanut edistää ihan oikean suuntaisesti, kävelee vaan edellä. Kiva. Loppua kohti paranee, eli pitää varmaan seuruuttaa ennen kehää.

Luoksetulo tehtiin huvikseen kokonaisena, ja se olikin aika hieno! Stoppi ei ehkä mikään maailman nopein ole, mutta tapahtuu kun muistan antaa tarpeeksi voimakkaan käskyn. Ei oltu muuten kertaakaan treenattu stoppimerkin kanssa, enkä huomannut katsoa menikö sinne päinkään. Lopun perusasento jää vajaaksi.

Paljon olisi treenattavaa mutta ei taideta vajaassa viikossa ehtiä tehdä mitään. No, voidaan keskittyä viikko fiilistelyyn :D. Kokeessa täytyisi itse muistaa auttaa koiraa, nollataan sitten vaikka liikkeitä mutta nyt ei voi odottaa että Humppa osaisi ilman palkkaa tehdä kaiken oikein.

Ilokin oli mukana, ja kivasti karkasi autosta kesken treenin. Juoksenteli pitkin kenttää ja kävi kiusaamassa Friaa omalla, ihastuttavan rajulla tyylillään . Fria piti onneksi puolensa, ja toivotaan ettei jäänyt kauheita traumoja ;).