Paljon on taas tapahtunut pm-kokeen jälkeen.

Möllitoko käytiin huitomassa Ojangossa, pari liikettä nollille ja perus huutomeininki, 3-tulos. Mm. nouto meni nollille, koska Humppa ei nostanut kapulaa. Juoksi kapulalle, kokeili, jätti kapulan siihen ja jäi itse viereen haistelemaan. Kirjaan pisteet tarkemmin vielä, jos löydän laput.

Pari viikkoa sitten kisailtiin myös Koiviksen seuranmestaruuksissa, tokossa avo epävirallisena ja yllytyshulluina mentiin myös agiin :). Tokosta ei taaskaan enempää kerrottavaa, sama meno. Agissa sen sijaan oli yllättävän kivaa. Saatiin mennä rata mediesteillä, eikä jääty edes viimeisiksi. Parissa kohtaa jäin ihan odotetusti pahasti koirasta jälkeen, mutta Humppa oli aika söpis ja odotteli kiltisti ohjeita. Hän tietää ettei hänen hidas ohjaajansa aina ehdi mukaan :D. 
Agia on treenattu vaihtelevasti, ja talvikaudellekin mennään. Viime treeneissä tuntui, että kontakteista syttyi vihdoin joku lamppu Humpan päässä. Lisäksi pitkästä aikaa hypittiin maksihyppyjä, eikä ihan kaikki rimat tulleet alas. Tavoitteet on edelleen hyvin, hyvin matalalla, mutta ehkä pikku hiljaa edetään.

Tällä viikolla paleltiin pari iltaa kentällä Korrien koulutuksessa.
Eka päivä Riitalla, ja kaikki valitsi kaksi liikettä mitä tehtiin. Valitsin liikkeiksi noudon ja seuraamisen, eikä meidän ongelmat oikein tulleet tässä esiin. Noudossahan Humppa saalistaa kapulaa aika paljon, ja usein myös pureskelee. Riitta oli sitä mieltä, että jos tavoite on tva, asialle ei kamalasti kannata ehkä tehdä mitään, koska asiaan puuttumalla voi myös pilata paljon. Siitä ei ollut puhetta, että jos tavoite on tästä alempana... . No anyway, nouto on ihan kivalla mallilla.
Seuraaminen on ihan kaaosta, mutta ei tässä tosiaan tullut oikein esiin. Ääntä Humpasta lähtee, ja kuten itsekin, myös Riitta oli sitä mieltä että koira huutaa epävarmuuttaan. Selkeämpää ohjausta ja palkkausta sekä ympyräkävelyharjoituksia, niitä lähdetään nyt tekemään. Edistys-poikitus -ongelmaa ei oikein kunnolla nähty.
No eilen oltiin sitten Pekalla, ja tehtiin koeluontoinen treeni liikkeinä luoksetulo, nouto, kaket ja hyppy. Voin kertoa, että ne ongelmat saatiin nyt sitten esille.
Humppa odotteli jotain 1,5 tuntia kentän laidalla, ja ehti iskeä silmänsä tollerinarttu Rauhaan. Rauhan kanssa on treenattu paljon, sen kanssa on hieman ollut aiemminkin ongelmia mutta nyt Humppa vinkui ja hinkui Rauhan perään ihan kamalasti. Ja tämä käytös tuli sitten toki myös kehään. Kontakti todella hakusessa, ääntä lähti kuin pienestä kylästä ja joka välissä Humppa oli sinkoamassa johonkin. Ihan perus-kisamaista kaaosta siis. Ettei vallan unohdu, niin Humppa teki kyllä ihan kivan luoksetulon ja kaket jollain 2m etäisyydellä.
Eipä siihen Pekaltakaan mitään kikka-kolmosta löytynyt. Ajatuksia kyllä taas tuli paljon. Liikkeiden välit pitäisi ehdottomasti saada haltuun, ja joku selkeä toimintamalli niihin. Lisäksi taas häiriötreeniä, ihan perus kontaktia häiriössä. Niin turhauttavaa kuin se onkin, mutta niin totta. Siitähän se on kiinni. Noh, ratkaisuja ei löydy kovin lyhyessä ajassa, mutta eipä meillä tässä kiire ole.

Nyt fiilis on se, että kokeissa meitä ei hetkeen nähdä, paitsi ehkä turisteina. Voisi tehdä hyvää käydä kehien laidalla hakemassa sitä fiilistä, tavoitteena saada tilanne haltuun siitä saakka, kun tullaan koepaikalle ja kävellään kehän laitaan. Liikkeet on sitten asia erikseen.

Ilmoitin Humpan messariin lauantaille, vuoden toinen näyttely siis edessä. En kyllä raskinut molemmille päiville ilmoittaa, kun rahalle on vähän muutakin käyttöä :). Kivaa kuitenkin päästä kehään pitkästä aikaa, ja ennen kaikkea näkemään tuttuja.

Kun kerrankin muistan, pitää myös kirjoitella Humpan terveystilanteesta. Viime talvenahan se ontui vasenta takastaan. Nyt on melko ahkerasti käyty juoksu- ja pyörälenkeillä sekä tehty myös venytykset sen jälkeen. Ja hyvältä näyttää, mun silmään liike on parantunut, eikä ole ontunut yhtään. Jotenkin jumissa se edelleen on takapäästään, mutta en oikein tiedä eikö vain tykkää takapään käsittelystä vai mistä on kyse. Agia on kuitenkin treenattu ja se ei nyt ole ontumista aiheuttanut, erittäin kiva juttu! Pistin BOT verkkoloimen tilaukseen, otetaan se agin talvitreeneihin käyttöön.

Meidän arkeenkin on tullut kaikenlaista uutta. Mä vaihdoin työpaikkaa, ja teen jatkossa kolmivuorotyötä. Talvella päästään siis välillä ulos myös päivänvalossa :). Koulu vie myös pari iltaa viikossa, joten Humpalla on välillä ollut aika pitkiä yksinoloja. Kiltisti se täällä kuitenkin tuntuu olevan, aina tulee unisena ovelle vastaan. Mun kiltti poika :).