Vesisateesta ja kylmästä tuulesta huolimatta treenailtiin hakua Muuramessa. Paikalla 3 sissikoiraa; Humppa sekä bernit Typy ja Tara.

Humpalle 5 pistoa, kaikilla lelupalkka. Ensimmäinen ihan peräänjuoksu, loput näkölähdöllä. Nyt saatiin se onnistunut treeni jota ollaan kaivattu. Humppa paineli vauhdilla metsään ja löysi ukot ilman sen kummempia ongelmia. Välillä saattaa lähteä ihan sivuun ja väärään suuntaan, mutta nenää käyttämällä maalimies kuitenkin lopulta aina löytyy. Vikahan saattaa olla siinä, että lähetän huonosti, ja koira ei tajua mihin suuntaan pitäis juosta.
Lähdöt onnistui hienosti, Humppa ei epäröi yhtään vaan irtoaa tosi rohkeasti ja vauhtia riittää.

Talven aikana pitäis alkaa opetella ilmaisua, luulen että otetaan ensin ihan kentällä ja yritetään ensi kesänä siirtää ilmaisu metsään.
Jos talvella vielä otetaan hakutreeniä, voisi kokeilla taas ilman näkölähtöä ja muutama maalimies kerralla piiloon. Nyt täytyy olla varovainen tehtävien vaikeuttamisessa, että koiralla säilyy motivaatio ja että saadaan onnistuneita treenejä. Eli ei kurkotella kuuseen vaan kiivetään sinne pikkuhiljaa.