Käytiin Hannan kanssa Hiihtomaassa, Hanna teki tytöille jäljet ja katsottiin Humpalta muutama liike liikkuroituna.

Seuraamiset. Ensin vapaana, sitten kytkettynä. Molemmissa samat ongelmat, eli liikkeellelähdöissä kontakti putoaa (aina, myös jäävissä liikkeissä), käännöksissä on epävarmuutta (Humppa tarjoaa esim. maahanmenoa tai pomppii). Juoksuosuudet toimii ok. Kytkettynä seuraamisessa Humppa tekee selvästi huonommin eli häiriintyy hihnasta, mutta en pitäisi sitä niin kamalana ongelmana, kunhan alokasluokka selvitetään niin sen saa kuitenkin unohtaa.

Liikkeestä maahanmeno. Ihan jees mutta ei kovin nopea. Mutta Humpaksi ihan ok.

Luoksetulo. Ekalla kerralla jätössä nousi seisomaan. Sen jälkeen istui, tuli hyvin mutta lopussa kiinnitti huomion johonkin ja loppuasento jäi kokonaan tekemättä. Otettiin loppuasento erillisenä, tähän sitä kestoa treenattava!

Liikkeestä seisominen. En saanut annettua käskyä kunnolla, koska ei ollut kontaktissa. Sen takia käskystä tuli vähän omituinen, koira meinasi mennä maahan mutta päätti sitten kuitenkin jäädä seisomaan. Ilman käsimerkkiä mentiin, sekin saattaa aiheuttaa epävarmuutta.

Epävarmuus on nyt monen liikkeen ongelma, eli toistoja tarvitaan lisää vähän joka puolelle. Liikkuriin Humppa ei nyt reagoinut kuten viimeksi, olisiko johtunut siitä että oli tuttu ihminen?
Sunnuntaina mennään möllitokoon, ja kuten uudesta suunnitelmia-boksista käy ilmi, olen ilmoittautunut toko-kokeeseen joulukuulle. Hui, jännittää moinen jo nyt, mutta jostain se on kai aloitettava.