Piti ihan Säkylään saakka ajella kolmostulosta hakemaan. Onneksi pääsin Birgitan kyytiin, oltiin molemmat ilmoittauduttu kauas tutuista, mutta toisin kävi ;). Lähtö aamulla ennen viittä, kyllä koiraharrastus on kivaa!

Ihan hauska suoritus saatiin aikaan, tai no, Humpalla ainakin oli kivaa. Tuomari oli ihana ja liikkuri myös, sekä tietysti kaikki ihmiset kehän laidalla. Humppa oli ihan hyvin messissä suorituksessa, ei yrittänyt liueta mihinkään ja teki perusasennotkin hyvin. Jes! Pariin liikkeeseen toki piti sitten keksiä vähän vaihtoehtoiset suoritustavat...

Tuomarina Ilkka Stén, ruohokenttä. Humppa oli ihan sekaisin paikan hajuista kun kävin sitä alkuun kävelyttämässä, siihen nähden keskittyi tosi kivasti tekemiseen.

Luoksepäästävyys 10; istui perusasennossa, mutta oli pakko kurkotella siitä antamaan Ilkalle suukko.

Paikkamakuu 6; istui suurimman osan aikaa. Meni takaisin maahan ennen ajan loppumista, mutta istuskeli rivissä hölmö ilme naamallaan, katseli mua "kato äiti, kaikki muut makaa mutta mä istun täällä" -ilmeellä. Maahanmenoon kaksi käskyä, toista ei tuomari kuullut.

Seuraaminen kytkettynä 9; painoi, edisti ja äänteli vähän.

Seuraaminen taluttimetta 9; painoi, edisti ja äänteli vähän enemmän. Lähtöhaukut yms.

Liikkeestä maahanmeno 9; hidas maahanmeno.

Luoksetulo 0; LÄHTI PERÄÄN!? Oli selvästi ihan pihalla mistä liikkeestä on kyse, ja näytti oikein helpottuneelta kun pyysin sen sivulle. Unohdin tietty taas joka liikkeessä kertoa mitä ollaan tekemässä.

Liikkeestä seisominen 6; valui varmaan pari metriä käskyn jälkeen. Ennakoi perusasennon.

Hyppy 0; sinkosi valmis-sanalla täysillä esteelle, ihan varmana, että näin tämä kuuluu tehdä. Seisominen tosi varma.

Kokonaisvaikutus 9; tuomari ihan tykkäsi Humpan tekemisestä, on innokas. Epävarmuutta liikkeissä...

Jep jep... Helppohan tätä olis treenata, kun vaan tietäis mitä koira seuraavan kerran kokeessa keksii. Hyppyä on päästy treenaamaan hyvin, eikä ole ennakoinut kertaakaan. Olisko vähän ahdistanut, kun raahasin sen pannasta esteelle? Ja luoksetulo, ei tuotakaan ole tehnyt aikoihin. Humppa vähän haisteli viereistä puskaa ennen luoksetuloa, voi olla ettei oikein keskittynyt kuuntelemaan käskytystä. Aika löysällä kädellä tuli pisteitä etenkin seuraamisesta, tällä suorituksella olisi monelta tullut seiskaa tai vitosta, jo ääntelynkin takia. Ihan hyvä fiilis jäi kuitenkin tästä kokeesta, kehässä oli aika rento olo ja Humppa tosiaan kyllä oli mukana hienosti. Nyt käydään vielä yksi koe alokasluokassa ja sitten siirrytään avoimeen, meni se ihan miten tahansa.

Paluumatkalla poikettiin Lempäälässä Miikun luona, missä Humppa pääsi näkemään lampaita, ihanan Roihu-neidon ja kuuntelemaan paukkuja. Lampaista se ei tajunnut tuon taivaallista, ensimmäisen määkäisyn kuuluessa nosti hännän ylös mutta sen jälkeen ei noteerannut niitä lainkaan.

Paukkuja ammuttiin pari kappaletta niin, että käveltiin Humpan kanssa kauempana tiellä. Nyt hiukan vilkaisi äänen suuntaan ja toisella kerralla vähemmän. Hyvähyvä.