Taas viikonloppureissu takana, eilen ajeltiin Kivijärvelle mökille, josta tänään Hankasalmen kautta takas Helsinkiin. Tulomatkalla kuitenkin kyydissä FI MVA Humppis, Hankasalmella käytiin luonnetestissä, ja hyväksytysti läpi heilahti!

Arvioin matkan Kivijärveltä Hankasalmelle vähän väärin, ja ajoin pitempää reittiäkin, joten paikalla oltiin tosi naftisti ennen testin alkua. Ehkä se oli hyväkin, Humppa kuunteli edellisen koiran paukut parkkipaikan päädyssä autossa, ja sitten suoraan kehiin. Tässä osa-aluepisteet ja omat fiilikset:

TOIMINTAKYKY +1, kohtuullinen. Kelkkaan ei kovin isosti reagoinut ja meni katsomaan sitä reippaasti, vaikka hihna sotkeutui kelkkaan ja kaatoi sen :). Pimeässä huoneessa eteni tosi hyvin, viimeisenä ollut porras tuotti vähän ongelmia. Seinällä ei lähtenyt hyökkääjää vastaan lainkaan.

TERÄVYYS +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua. Ei noussut seinällä hyökkääjää vastaan. En ole vielä nähnyt videota, mutta ilmeisesti oli maassa koko ajan, ja ihan lopuksi teki pienen väistön.

PUOLUSTUSHALU +3, kohtuullinen, hillitty. Ei ollut kovin halukas puolustamaan, mutta puolusti, kun oli pakko. Lopetti heti, kun hyökkäys loppui.

TAISTELUHALU +2, kohtuullinen. Ei ottanut kunnolla keppiin kiinni, leikki kyllä mutta puri huonosti. Tuomari koitti myös pehmeällä patukalla, mutta se ei ollut yhtään niin kiva kuin keppi.

HERMORAKENNE +1, hieman rauhaton. Hyvin kesti Humppis, ei juuri paineistunut muusta kuin laukauksista. Oikeastaan se suurimman osan testistä hinkui kuvaamassa olleen Hannan luo yleisöön.

TEMPERAMENTTI +3, vilkas. Noh, tämä oli tiedossa.

KOVUUS +1, hieman pehmeä. Tämäkin oli tiedossa, pahimmassa tapauksessa tämä olis voinut olla myös -2, pehmeä, mutta tänään näin.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. Sitähän se on, ja toki tuomarit oli kivoja kun ne leikki!

LAUKAUSPELOTTOMUUS ++ laukauskokematon. Noo, jos multa kysytään niin kyllä se edelleen altis on. Kahdella ekalla paukulla tempaisi kunnolla, sen jälkeen oli hihna solmulla, ja sitä selviteltiin hetki, ja pääsin kehumaan koiraa. Kolmannella seisoi paikallaan. Painetta se laukauksista ottaa, joten kyllä mä sitä alttiina pidän, ja kova työ saadaan tehdä, jos pk-puolelle aiotaan kisaamaan.

YHT. +172p, laukauskokematon, hyväksytty

Vähän on vaikea arvioida testiä, kun en ole nähnyt videota vielä. Video tulee nähtäville tänne ja kotisivuille aikanaan.

Arjessa en pidä Humppaa ihan niin täysipäisenä koirana, kuin pisteet antavat ymmärtää, enkä olisi missään tapauksessa odottanut sille noin korkeita loppupisteitä. Mutta mitä tänään opimme...on ehkä se, että Humpan arjen hullutuksista todellakin saan syyttää vain itseäni, siinä olisi aineksia ihan kunnon koiraksi :D. Mökkireissun jäljiltä Humppa oli myös aika väsynyt tänään, jonka takia sillä jäi reaktiot melko pieniksi monessa kohtaa.

Mutta kovin tyytyväisiä ollaan toki, ja jäädään juhlistamaan (ensimmäistä) valionarvoa! Hyvä Humppa!