Viimeisiä talvitreenejä viedään, huhtikuun loppuun jatkuu meillä hallivaraus. Nyt on yhdeksän aikaan treenien alkaessa vielä aika valoisaa. Sitä vaan ihmeteltiin, että miten me jaksettiin talvipimeillä treeneihin paljon helpommin, eilen laiskotti ihan mahdottomasti ja meinas jäädä koko treenit väliin...

Humppa on ollut totaalitauolla pari viikkoa, nyt yritetään taas aloitella treeniä. Saatiin Jarmon kotoa iso kassillinen nännikumeja, ja se olikin kiva lelu. Tai no, mikä ei olisi... treeneissä Humpalle kyllä kelpaa mikä tahansa narunpätkä revittäväksi.

Tehtiin seuraamista töpöaskelilla, yritetään pitää paketti kasassa ja saada koira tekemään töitä. Lyhyillä askelilla meni paikka helposti liian tiiviiksi, ei poikittanut mutta painautui hirmu lähelle jalkaa. Hyvin oli kuulolla ja mukana, intoa vaan pikkusen liikaa.

Muutamia maahanmenoja ilman liikettä ja seisomisia liikkeestä. Yllättäen on tämä seisominen taas kerran unohduksissa, sitä siis hinkataan taas. Luoksetuloja eri matkoilta apuaskelella, ilman apuaskelta tulee vielä vinoon.

Noutoa; eka kertaa sivulla odotus heiton ajan ja luvan kanssa hakemaan. Ensin pidin namilla, toisen kerran vaan koirasta kiinni. Oikein hyvin hakee ja tuo, ote kapulasta on välillä vähän omituinen mutta pitää kuitenkin hyvin, ei mälvää ja tuo perille asti. Suoraan leluun, luovutusta treenataan erikseen.

Tästä yritetään nyt taas aloitella, intoa ainakin on. Taitoa kun vielä saisi jostain ripauksen lisää...