Pitkästä aikaa TT:n treeneissä. Olen ollut tänään vapaalla töistä, ja ehdittiin päivällä käydä pitkällä lenkillä ja koirapuistossa. Olisiko johtunut siitä, että Humppa oli paljon rauhallisempi kuin edellisillä kerroilla, ja jaksoi jopa keskittyä välillä tekemiseen.
Olin ihan tyytyväinen tämän päivän harjoituksiin, ainut mikä ei ottanut sujuakseen oli seuraaminen häiriössä. Muuten kaikki liikkeet meni kivasti, ei mitään suuria onnistumisia mutta ei epäonnistumisiakaan.
Paikkamakuussa (joka tällä kurssilla tehdään perusasennosta sivulla, ei siis "oikea" paikkamakuu) kävi harmillinen juttu, Humppa oli hyvässä kontaktissa maassa, niin eiköhän vieruskaveri tuikannut äkkihyökkäyksen sitä kohti. Ei onneksi mitenkään hampaat irvessä, mutta kyllä Humppa sitä pelästyi niin ettei enää pysynyt maassa sen jälkeen. Näitä nyt sattuu, meidän ryhmässä on aika monta nuorta, kukkoilevaa urosta, joten törmäyksiltä ei vältytä.
Huomenna mennään vielä yhteisharjoitukseen, katsotaan mitä Humppa tuumaa liikkeistä parinkymmenen koiran läsnäollessa...

Jäljellä on enää kaksi koulutuskertaa; kertaustreenit ja loppukoe. Loppukoetta varten täytyy aloittaa tehotreeni seuraamisessa, paikalla makuussa ja noudossa.
Olen ollut kyllä kurssiin tosi tyytyväinen, onneksi lähdettiin, vaikka päätös asiassa tehtiin aika viime tingassa. Paljon on saanut eväitä omaan harjoitteluun ja tosi paljon tarpeellista häiriötreeniä.
Ensi viikolla alkaa myös Koirataito SM -tokokurssi, jossa sitten hinkataan alokasluokan liikkeet koekuntoon.