Ajettiin Kinkomaalle puuhailemaan päivän laiskottelun jälkeen. Ensin poljin jäljen vanhenemaan ja sitten suunnattiin mettään pikkulenkille pahimpia höyryjä päästelemään.

Sitten noutoharjoituksia sekä hakurullalla että noutokapulalla. Samalla vahvistin istumassa odottamista, välillä jätin vaan istumaan ja palkkailin siitä. Ensin Humppa haki yhtä rullaa, taitavaa. Sitten kahta ja kolmea rullaa ja vielä kapulaa. Useampi esine toi vähän valinnanvaikeutta, etenkin kun kapulan tuonnin jälkeen laitoin sen jalkojeni taakse maahan. Vähän oli myös epävarma rullien kanssa, ei ehkä oikein hahmottanut niitä maasta.
Kuitenkin aina kun esine löytyi, se tuotiin hienosti. Ei yritettykään luovutusta, vaan suoraan palkalle. Humppa kuitenkin tuo esineen hienosti lähelle saakka vaikka palkka onkin näkyvissä.
Nyt pitäisi aloittaa tehokuuri luovutuksiin ja alkaa sitten pikkuhiljaa yhdistää näitä. Myös hakutreeneihin nyt aina rullat mukaan, treenataan vielä toki erikseen mutta kuitenkin rullaa voisi alkaa noutaa maalimiehen kädestä.

Sitten hetkeksi autoon huilaamaan ja lopulta jäljelle. Jälki ehti vanheta vajaan tunnin, ja oli ehkä 40-50m pitkä. Palkkaa siellä täällä, välillä tiheämmin ja välillä pitempiä palkattomia jaksoja.
Taas kerran jälki oli liian tuore, näkyy heti koirassa keskittymisen puutteena ja hirmuisena vauhtina. Välillä poikkesi jäljeltä reilusti sivuun, ja yksi polun ylitys ja 90 asteen kulma tuottivat vähän päänvaivaa. En itse reagoinut näihin hapuiluihin mitenkään, odotin vaan että löytää takas jäljelle. Jatkossa ehdottomasti pitempää ja vanhempaa jälkeä. Moneskohan kerta kun mainitsen tämän blogissa...

Kaikenkaikkiaan oikein mukava reissu. Tahtoo lisää viikonloppuja, että pääsee metsään valoisaan aikaan!