Lähdettiin työpäivän jälkeen Hannan, Minjan ja Nastjan kanssa tekemään jälkeä. Seurana myös Essi.

Humpalla joku 30m jälki, Frolicia joka toiselle - joka kolmannelle askelelle. Jäljelle mahtui pari mättään kiertoa ja polun ylitys sekä loppuun kulma oikealle. Annoin vanheta tunnin verran.

Lähetykseen tarvitaan rauhoittumista, en meinannut saada koiraa hanskaan millään. Lähtöpaikkaa Humppa nuuski tarkasti, siinä ehkä oli jotain muuta mielenkiintoista hajua. Hyvin kuitenkin katsoi suunnan ja sinne painuttiin. Frolicit jäi matkalle, niitä se poimi sieltä täältä mutta selvästi itse jälki kiinnosti enemmän. Polun ylitys jänskätti, kun välissä siitä ehti kulkea ihmisiä, kaksi saksanpaimenkoiraa ja yksi mönkijä... Humppa kuitenkin hoiti sen hienosti. Polulla vähän pää pyöri, mutta löysi upeasti jäljen toiselta puolen polkua ja sinne jatkoi. Lopussa mokasin itse, kun en muistanut kulmaa ja yritin pidätellä koiraa kun se oli jo melkein loppupalkalla.

Otin tarkoituksella aika lyhyen pätkän ja paljon namia, koska tämän kesän jälkitreenit on muurahaiset pilanneet, eikä olla oltu metsässä ollenkaan.
Tämän päivän jälki kuitenkin näytti sen, että nyt lähdetään vaikeuttamaan, Humppa työskentelee rauhassa ja tosi tarkasti ja keskittyneesti, mitä ei ikimaailmassa tuosta koirasta uskoisi.
Tämä oli myös vanhin jälki ikinä mitä on tehty, ja ilmeisesti se helpotti koiran työskentelyä. Sitä en käsitä, mistä tuo koira voi ylipäätään tällä treenimäärällä tietää, mitä oltiin tekemässä.