On tämä koiraharrastus kivaa! Vietettiin 7h päivä Puuppolassa maastolajien parissa. Hyvin sovittiin samalle alueelle hirvimiesten kanssa, iltapäivällä kaatui hirvi ihan meidän alueen nurkilla, ja siinä hirvet olivat kuulemma koko päivän pyörineet. Mukana olivat Tiina ja Pessi, Mari ja rhodesiankoirat Chambo ja Saku sekä Miia, spk Ronja ja malinois Tytti.

2017079.jpg
tuulitukka (kuva Tiina K.)

Ensin hakutreenit. Keskilinja rinteeseen, vasen puoli heinikkoa ja oikea kangasmetsää. Tuuli tosi voimakkaasti oikealta. 6 ukkoa hajunhauilla.
Eka vasemmalle n. 20m keskilinjalta. Käytiin tosi läheltä maalimiestä hakemassa haju, mutta pisto meni silti pipariksi. Teki ihme kaarroksen oikealle, kutsuin pois, lähti taas huonosti. Kolmannella lähetyksellä suht suoraan ukolle ja sieltä maksalaatikkopalkka.
Toinen oli "korsussa" eli maassa kuopassa. Taas käytiin tosi lähellä. Juuri sytytetty nuotio maalimiehen takana toi hajua niin voimakkaasti, ettei meinannut haistaa ukkoa millään. Pisto hyvä.
Kolmas vasemmalla n. 25m heinikossa. Taas käytiin niin lähellä, että Humppa taisi nähdä ukon. Tälle ei meinannut irrota millään, kääntyi muutaman kerran parin metrin päästä takas. Lopulta kuitenkin ok.
Neljäs teltan takana, tosi hyvä ja otti hajun kaukaa. Viides taas heinikossa, tämä meni paremmin mutta saattoi mennä jäljelle. Viimeinen umpipiilossa pressun takana, otti hajun jo keskilinjalta ja oikein hyvä pisto. Hajunhaut on tuoneet älyttömästi varmuutta etsimiseen, niitä siis lisää vaan.
Hakujen jälkeen paistettiin makkaraa ja evästettiin laavulla. Humppa oli puussa kiinni ja rauhoittui siihen ihan mukavasti vaikka muut koirat olivat ympärillä.
Sitten esineruutuun. Ensin toi pari kertaa omaa lelua, sitten vierasta esinettä, sukkaa. Merkkasi kyllä sukan mutta ei tuonut, ei edes nostanut sitä. Jostain pitäis löytää motivaatio myös vieraisiin esineisiin!
Ilmaisuja, 5kpl rullia maalimiehillä ensin polulla, sitten vähän metsän puolella. Lähtee hyvin ja ottaa rullan, mutta luovutusten kanssa on vähän niin ja näin. Eipä niitä oikeastaan olla treenattukaan.

2017081.jpg
yhteistuumin palkat rasioihin (kuva Tiina K.)

Sitten viestille. Miia toisena ohjaajana, taival B-A-C-A-D-A. B ja C -pisteet olivat pellolla näköetäisyyden päässä, D vähän metsän puolella. Minä jäin A:lle. Humppa veti kyllä hienosti, irtoaa hienosti ja juoksee hyvällä vauhdilla. Tätä tekis mieli treenata paljon lisää!!

2017095.jpg
vauhdikkaan viestikoiran juomatauko (kuva Tiina K.)

Nyt on aika raukea fiilis täällä, Humppakin on kaikkensa antanut.

Kiitos kaikille mukavasta päivästä!! Otetaanhan uusiksi vielä ennen talven tuloa!