Tosi helteinen päivä. Humppa oli päivän yksin kun olin töissä, joten käytiin ensin päästämässä liiat virrat pois metsässä, ja sitten Aholaitaan. Kenttä oli kuin sauna, siihen ei tuule yhtään ja aurinko porotti täydeltä taivaalta.

Paikkamakuu aika lyhyt, mutta otin nyt etäisyyttä reilusti ja kävelin melkein toiseen päähän kenttää. Pysyi hienosti rauhassa, ja piti jopa kontaktia.
Seuraaminen alkuun ihan luokatonta. Ei pysynyt kontakti, edisti ja vaikka mitä. Otin sitten lyhyen pätkän tiheällä palkkauksella ja homma korjaantui aika hyvin. Ei se paikka vieläkään mikään täydellinen ole, mutta parempaan päin.
Liikkeestä maahanmeno meni aika jees. Mun täytyy olla tässä itse tarkkana että annan käskyn kun koira on oikealla paikalla, muuten se menee maahan käytännössä mun eteen. Vielä liike on vähän hidas, mutta olkoon. Korjataan se joskus.
Liikkeestä seisomista tehtiin eka kertaa kokonaisena. Jouduin vielä hidastamaan melko paljon, mutta yhden ärinän jälkeen Humppa hiffasi jutun juonen ja seistä tapitti paikoillaan. Hienoa!

Jos joskus kokeita aletaan ajatella, pitää tosissaan miettiä mitä tuon kanssa tehdään ennen suoritusta. Nyt on usein niin, että vasta treenin loppupuolella koira alkaa olla siinä vireessä missä pitäisi, eli keskittyy ja tekee puhtaasti.
Lisäksi kontaktin ja hallinnan kanssa meillä on paljon tekemistä, liikkeiden välit menee ihan humputteluksi ja välillä saattaa lopettaa suorittamisenkin kesken liikkeen. Nuorelle pojalle se kai on ihan normaalia, mutta kyllä tuo pikkuhiljaa vois alkaa aikuistua...