Viikon treenitauon jälkeen käytiin purkamassa kerääntyneet virrat pois. Viime viikon loppu hurahti jotenkin niin, että se oli jo ohi ennen ku päästiin kentälle saakka.

Alkuun kaukoja, palkkaa edestä ja takaa. Alkuun hyviä vaihtoja, keskityin nyt rauhallisiin maahanmenoihin kun niissä on Humpalla vähän tapana liiotella. No ne oli hyviä, mutta sitten alkoi eka istuminen tökkiä niin tehtiin sitä. Seuraavassa treenissä vois tehdä vaan näitä.

Sitten luoksetulon stoppeja. Maltoin kerrankin ottaa vähän lyhyemmällä matkalla ja käsky on nyt vaan suullinen, ja voi wau! Hienoja, tosi täpäköitä stoppeja! Loskaisella kentällä saattaa kyllä olla vaikutusta, mutta sehän on hyvä vaan että alusta auttaa koiraa tekemään oikein. Näitä lisää. Palkka on nyt väliin lentävä ja väliin takana. Humpalle tuntuu tuo palkan vaihteleminen auttavan, muuten alkaa helposti ennakoida.

Loppuun leikkinoutoa, pari suoraan leluun ja pari ohjattuna sivulle. Tämäkin meni upeesti, sivulle tulo alkaa varmistua eikä tänään kapula pudonnut kertaakaan.

Viikon tauko teki siis todella hyvää!

Humppa on syksystä saakka harjoitellut lenkeillä vapaana hallinnassa oloa, eli käskyjä odota, tässä ja takana. Tässä ja takana kyllä tarkoittavat Humpan mielestä samaa, eli "pysy tässä jossakin lähellä". Harjoittelun satoa korjattiin tänään, aiemmin on ohiteltu jo ihmisiä ja eilen Humppa pystyi Vegan seurassakin noteeraamaan käskyt, tosin vähän sinne päin mutta hiukan herneet heilahteli kuitenkin. Tänään Humppa oli vapaana, katsoin ettei ketään näy ja pysähdyin ähräämään kengännauhojani, kuinka ollakaan kun katsoin sivulle, pari pikkukoiraa oli parin metrin päässä Humpasta. Siitä selvittiin upeasti, ja sen jälkeen ohitettiin vielä yksi koira vapaana.

Humpasta saattaa siis jonain päivänä tulla ihan hyvin käyttäytyvä koira ihan oikeastiki, eikä pelkästään titteleiden perusteella :D. Tosin sillä on tapahtunut myös pientä vahinko-oppimista, höpöttelin ennen yhtä risteystä, että pysyppäs tässä, kun ei tiedetä kuka sieltä penkan takaa tulee... Humppa poimi sanat "kuka" ja "tulee" ja lähti kirmaamaan viereiselle parkkipaikalle jotain autoa kohti. Niinkö se sitten menee, että sitä mukaa kun koira oppii, saa itse alkaa varoa sanojaan...?