Hakutreeneissä pitkästä aikaa. Aikaa treenien alkamisesta pimeän tuloon oli 2,5h ja treenaamassa koiria 9 ja yksi esineruutulainen. Tiukkaa aikataulutusta siis, eikä ihan onnistuttu. Viimeinen esine jäi metsään kun sitä ei pimeässä löytynyt, ja Humppa teki hakutreeninkin viimeisenä pimeässä.

Ensin kuitenkin treenailtiin ilmaisua erikseen, eli ensin tiellä 3 rullan verran ja sitten 5m metsän puolelta 2 rullaa. Humppa oli heti kartalla mitä pitää tehdä, mutta toistoja taisi olla vähän liikaa, kolmannen- neljännen haun kohdalla alkoi vähän pelleillä. Kuitenkin olin tosi iloinen, se tosiaan hakee rullan ja tuo sen mulle. Ihana jätkä! Varmistellaan tätä vielä vähän ja sitten aletaan pidentää matkaa, pidetään tämä kuitenkin vielä erillään etsinnästä.

Sitten pimeään maastoon. Alkuperäinen suunnitelma oli vahvistaa nenänkäyttöä hajunhauilla, mutta suunnitelma muuttui hämärän myötä ja tehtiin olosuhteiden muuttuessa vain 3 helppoa pistoa maksalaatikkopalkalla.
Ekalle lähti jälkeä pitkin, mutta kaksi muuta meni hienosti suoraan. Jotenkin jäi tosi hyvä fiilis tästä, ehkä siksi etten juuri nähnyt mitä kaikkea Humppa ehti pistoillaan touhuta :).

Humpalle sopii tosi nopeatempoinen treeni; palkka ja nopeesti seuraavalle pistolle. Tämän takia jatkossa pitäisi saada mahdollisimman nopeasti maalimiehet metsään, en kuitenkaan vielä uskalla laittaa useampaa kerralla piiloihin.

Tästä eteenpäin haut ehkä viikonlopputreeneinä, illat alkaa käydä niin lyhyiksi.