Käytiin Humpan kanssa kahdestaan touhuilemassa Tuomarinkartanossa. Taas kerran kuuman päivän ilta, hiostava keli. Meinattiin saada sydäri molemmat jo omalle parkkikselle mennessä, joku ihana naapuri täräytti hirveän amerikanrautaromunsa käyntiin ihan meidän vieressä. Säikähdin ite ihan kamalasti, ja Humppa veti törkeät raivarit autolle. Hetki saatiin käveleskellä ympäri parkkista ennen kuin rauhoituttiin. Meni onneksi nopeasti tämä säikähdys ohi, eikä enää kotiin tullessa muistanut koko asiaa vaikka ihan romun vierestä käveltiin. Kaikenlaisia harrastuksia sitä ihmisillä on.

Ensin jälki nro 3 nurtsille. Tosin nurtsia kasvoi vähän harvassa, joten osittain multapohjalla. Pituutta n. 25m, nami joka askelella ja suoraa mennään. Poljin jäljen, hain koiran ja kun tultiin jäljen päähän, näin kun varis vei makkaroita toisesta päästä . No se ei onneksi montaa ehtinyt pölliä, kun koira lähti tulemaan kohti.
Humppa pönttöili taas jäljen alussa ihan kamalasti. Ohjasin alkuun, eteni ehkä metrin ja haahuili aivan sivuun jäljestä. En sanonut mitään ja pidin vaan liinasta kiinni, löysi itse takaisin jäljelle. Muutama tällainen unohduksen hetki tuli myöhemminkin, mutta välillä etenee todella tarkasti ja taitavasti. Pituutta saisi ehkä olla jo enemmän, kun alku menee aina harakoille ja loppua kohti parantaa.

Sitten pieni tokotreeni. Ensin luoksetuloa, ensin stopilla, joka upea, sitten pelkkä istuminen, joka myöskin varma ja hieno. Mitä tapahtui kokeessa??? Seuraaminen ihan tolkuttoman kamalaa poikitusta, johon ei auta mikään. Etenkin juoksuosuudessa pakka hajoaa ihan kokonaan. Nouto hieno ja innokas, jopa niin innokas että treenin jälkeen oli noutokapulassa verta ja Humpulalla ien auki.

Loppuun heitettiin kunnon lenkki pellolla, olipa ihanaa lenkkeillä pitkästä aikaa vailla huolta vastaantulijoista. Otettiin keppipalkalla muutama maahanmeno kauempana minusta, ja ne ok.

Humppa sai viikonloppuna Scaliborin kaulaan, niin monen kaverin koirista on jo punkkeja nypitty. Meiltä ei onneksi vielä yhtään, mutta viime kesän punkkikaaoksen jäljiltä on trauma vieläkin, eikä ainakaan viime kesänä löydetty yhtään punkkia pannan laittamisen jälkeen.