Hanskulla on tänään ollut vapaapäivä ja kyllä on Humppaa juoksutettu. Lupasin itselleni (ja Humpalle), että vapaan viikonlopun kunniaksi käydään joka päivä metsälenkillä. Ainakin tänään lupaus täytetty, käytiin Ladun majan maastoissa pyörimässä. Tuli vähän pidempi lenkki kun aioin, käveltiin vahingossa kauas ja pitihän sieltä kaukaa sitten tulla poiskin.

Metsälenkin jälkeen otettiin pari tuntia rennosti ja sitten koirakouluun. Humppaa kehuttiin tiiviistä seuraamisesta ja kontaktista (jätkä pistää tunnilla parastaan, ei se noin kotona tehnyt). Lisäksi mentiin vähän perusasentoa, jonka Humppa aika hyvin jo handlaa, luoksetuloja ja hyppyä. Humppa on selkeästi alkanut näyttää murrosiän merkkejä, joten kontaktiharjoitukset on tarpeen. Lopputunnista Humppa alkoi taas menettää kärsivällisyyttään, mutta näköjään sekin kehittyy koko ajan. Nyt oltiin kolmatta kertaa treeneissä ja enää ei toiset koirat häiritse ollenkaan niin paljoa.

Saa nähdä miten meidän koirakoulujen käy, kun olen itse aika tiiviisti joulu- ja tammikuussa töissä. Otin nimittäin 2kk sijaisuuden Ala-Keiteleen musiikkiopistossa vastaan, ja nyt sitten ollaan aamusta iltaan joka päivä töissä. Lisäksi Jarmo on myös koko ajan töissä joko opettamassa tai keikoilla. Katsotaan tarviiko hankkia Humpalle joku päivähoitaja.

Humpan kanssa on kyllä kivaa, kun ei ole pelkoa että se karkaisi tai ylipäätään lähtisi minusta kovin kauas. Metsässä se piti tarkasti huolta, että olen varmasti lähettyvillä eikä todella uskaltanut lähteä kauaksi minusta, vaikka lähettyvillä oli metsäkoneita ja ties mitä pelottavaa.
Lisäksi koirakoulussa Humpalla vahingossa hihnan lukko irtosi pannasta, mutta koira ei silti huidellut mihinkään. Tuskin ehti edes huomata olevansa vapaana.

Keskiviikkoaamuna kävin näyttämässä Humppaa koirahierojalle, koska se on välillä aamuisin tosi kankea ja liikuttaa vasenta takajalkaa eri tavalla kuin oikeaa. Virve Friman-Tiihonen katsoi Humpan liikkumista ja kokeili nivelet. Jätkä on aika jumissa, mikä ei ole yhtään ihme laminaateilla riehumisen, portaissa juoksemisen ja hihnassa hullun lailla riuhtomisen jäljiltä. Nyt kuitenkin Virven käsittelyn jälkeen liikkuminen näyttää taas paremmalta. Taidan käyttää Humpan vielä kunnolla hieronnassa, toivotaan että se auttaa eikä pojalla ole nivelissä vikaa.