Sunnuntaina vietetiin aurinkoinen ja helteinen päivä lammaslaitumella Kiikalassa. SBCAK järjesti "paimennus for dummies" -päivän Nietosvaaran lampolassa, Päivin asiantuntevassa ohjauksessa. Paikalla oli enimmäkseen ihan ensikertalaisia, muutama koirakko oli treenannut jonkin verran jo aiemmin.

Mittari kipusi aikamoisiin lukemiin, joten rankka oli päivä niin ihmisille, koirille kuin lampaillekin. Lampaille pidettiin paljon taukoja ja niitä kasteltiin välillä, koirat kävivät pulahtamassa lammessa. Ihmisille ei viilennystä ollut tarjolla, jonka vuoksi mulla paloi olkapäät aika mukavasti.

Mitään odotuksiahan meillä ei Humpan suhteen todellakaan ollut, kunhan huvikseen ilmoitin meidät mukaan kun ei kesälle kummempiakaan suunnitelmia ollut. Kaikilla koirilla mentiin kaksi kierrosta, ja näillä amatööreillä pienessä piha-aitauksessa.

Ekalla kierroksella vaan käveltiin koira liinassa lampaiden perässä. Ideana, että koira tajuaa, että lampaat väistää sitä, ja että se pystyy ohjailemaan lampaitten liikkumista. Aluksi, kuten Päivi osasi ennustaa, Humppa meni sijaistoiminnoille eikä suostunut näkemään lampaita. Söi ruohoa ja merkkaili ja katseli yleisöä. Hetken päästä kuitenkin Humppa jo juoksutti lampaita ympäri aitausta, ja olisi todella halunnut jahtailla niitä ympäriinsä. Mutta kun tämä estettiin, se kuljettin muutamaan otteeseen lampaita jo ihan kivasti, keskittyneenä ja rauhassa.

Toisella kierroksella oli Humpsukalla jo vähän liian pitkä päivä takana. Kuumassa autossa istuminen oli selvästi vienyt mehuja, eikä se jaksanut enää oikein keskittyä mihinkään. Lopulta kivoimmaksi jutuksi muodostui Päivin käyttämä raippa, jolla oli tarkoitus estää koiraa menemästä liian lähelle lampaita. No Humpan mielestä raippa oli oikein kiva lelu, ja lampaat unohtui kokonaan kun raipassa roikkuminen oli hauskempaa :D.

Että sellainen pikku-paimen. Ei taitaisi meidän Humpsukasta olla työkoiraksi, tai aika kovan työn takana sen koulutus ainakin olisi. Onneksi ei ole lampurin ura suunnitteillakaan, keskitytään me muihin juttuihin ;).

Alla muutama Anita Korholan ottama kuva: