Minä se vaan pidän kiinni hullusta suunnitelmastani, ja jos vaan paikka saadaan, niin BH-koetta käydään kokeilemassa vielä tämän vuoden puolella.

Treenattukin ollaan, tässä tilannekatsausta:

Paikkamakuu; ollaan tehty nyt paljon eri mittaisina. Viime viikolla Koivukylässä ihan bh-tyyliin häiriössä, eilen osa bh-tyylillä ja osa ajasta piilossa. Piilosta ulostullessa huomasin pikkutytön kävelevän kohti Humppaa (onneksi kaukana, rauhallisesti ja hitaasti). Tämä tyttö ja kaverinsa jäi kentälle meidän kanssa pidemmäksi aikaa, molemmat halusivat "kouluttaa" Humppaa ja Humppis oli oikein hieno! Hyvää häiriötä meille ;)

Seuraamista kytkettynä ei olla treenattu

Seuraaminen taluttimetta; on aika lailla päivästä kiinni. Välillä keulii ja piippaa, mutta paikoin on tosi hyvää. Täyskäännöksiä vasemmalle pitäisi hioa. Tänään esitti ekalla pitkällä suoralla maahanmenoja ja seisomisia omatoimisesti, joten sitä treenataan erikseen. Hitaaseen käyntiin alkaa rytmi löytyä, juoksussa meinaa kiihtyä liikaa. Puree housuja välillä :)

Liikkeestä istuminen on totaalisen vaiheessa. Tämän ajattelin ottaa tehotreeniin sisälle, niin saadaan paljon toistoja ja varmuutta. Periaatteessa Humppa osaa, mutta epävarmuuksissaan painuu helposti maahan. Voin vain kuvitella, mitä se tekee kun minä sitä jännitykselläni vähän paineistan...

Liikkeestä maahanmeno ja siitä luoksetulo kokeiltiin tänään eka kertaa kokonaisena. Luoksetulossa tulee sivulle, enkä tiedä aionko korjata sitä bh:ta varten. Kokeiltiin muistella eteen istumista, eikä se ole muistissa lainkaan. Pitäisi siis opetella koko liike ihan alusta asti... Maahanmeno on ollut tosi säpsäkkä viime aikoina, joten treeneissä keskitytään loppuosaan.

Kaupunkiosuutta pitäisi käydä myös treenaamassa, kun meidän arkikäytös on vähän mitä on. Koirien ohitukset ei aina oikein meinaa skulata, ja satunnaisesti Humppa vetää kilareita erinäisistä asioista. Muutama treeni tähän hyvällä palkalla, niin eiköhän se siitä. Kokeessa kun koiran saa kuitenkin käsittääkseni pitää käskyn alla.

 

Viikonloppuna päästään pitkästä aikaa hakutreeneihin, ihan mahtavaa! Vaikka tänään just ajattelin, että aikamoinen työ saadaan tehdä jos pk-tottis meinataan joskus raapia kasaan, kun puutteita esiintyy paukuissa ja hyppytekniikassa. Vaikea kuvitella, että Humppa pysyisi paikkamakuussa saati seuraamassa ampumisen aikana! Mutta haku on meille mukavaa tekemistä, vaikkei kisaamaan koskaan päästäisikään, hieno, hieno laji :) !