Ensimmäinen kesäinen päivä!! Mittari mahtavissa lukemissa ja aurinko porottaa, ihanaa!

Sen kunniaksi hakutreeneihin. Ensin esineruutua. Viime syksynä ollaan tämän kanssa jääty siihen pisteeseen, että Humppa kyllä etsi esineen mutta ei tuonut sitä, ei ottanut edes suuhun vierasta esinettä. Talven aikana on vahvistettu paljon erilaisten esineiden kantamista ja noutoakin on treenattu. Satu hetsasi Humpan esineeseen ja vei sen ruutuun, ekana sukka. Tuli hienosti parikin kertaa. Vaihdettiin kenkään, ja Humppa tietysti etsi sukkaa ruudusta... Toi kengänkin, ja vielä lopulta rikkinäisen nahkapatukan. Loistavaa! Humppa leimaa helposti tehtävän vain yhteen esineeseen, joten nyt tehdään paljon toistoja erilaisilla esineillä. Vielä tarvitsee myös paljon kannustusta, mutta tässä vaiheessa sitä saa tarvitakkin.

Haussa 5 ukkoa, joista 1., 3. ja 4. ilmaisuilla. Eka lähelle, lähti hyvin ja otti rullan. Palauttaessa pysähtyi pissalle, ei edes rulla pudonnut... Hyvin toi ja hyvä näyttö. Nelosrullan kohdalla sain itse yskäkohtauksen enkä saanut käskytettyä, niin hiippaili rulla suussa ihan vinoon. Etsinnät nyt oikein hyviä, ja rullankin tuo aika täpäkästi, luovutustahan se nyt ei vielä osaa. Myös näytöille meni vauhdilla.

Mitä pitäis treenata olis keskilinjalla hallinta, nyt saa joko pitää kytkettynä tai käskyttää tosi kovasti, muuten lähtee äijä huitelemaan ja pissimään pitkin aluetta. Tuo alueen merkkailu ei muutenkaan ole oikein kivaa. Treenit on nyt koiralle selkeästi rankempia kun tehdään ilmaisuja, ohjaajasta puhumattakaan. Kivan hien sain pintaan kun juoksin täysvarustuksella kolme näyttöä koiran perässä.

Käytiin treenien jälkeen nopeesti kotona syömässä ja vähän levähtämässä, ja sitten Haukkikseen Tiinan ja kameran kanssa. Ihan mielettömän lämmintä, t-paidalla pärjäsi hyvin ja Humppakin läähätteli kieli maassa asti parin frisbeen haun jälkeen. Kuviakin siis on luvassa!

Eilen Humppa oli kiltti poika ja kävi antamassa verta koirien geenitutkimukseen. Haastamme myös kaikki blogin lukijat tekemään niin, jos eivät vielä ole tehneet! Palkkioksi tästä käytimme Kajaanin näyttelystä saadut kiinnityskortit, ja mukaan tarttui ketjupanta, uusi frisbee ja kuivattua sisäfilettä.