Käytiin tänään Tuusulassa BH-kokeessa, tuomarina Juha Kuronen. Hyväksytysti läpi meni, eli uusi titteli saatiin nimen eteen :). Parannettavaakin jäi vielä aika paljon... En muista kaikkien liikkeiden arvostelua joten alla saattaa olla virheitä.

Arvottiin numero 9 kymmenen koiran joukosta, joten viimeisen parin ekana päästiin tottikseen, vesikoiranartun pariksi.

Seuraaminen kytkettynä tyydyttävä. Muuten ihan mallikasta menoa, mutta henkilöryhmä kosahti totaalisesti. Eipä me sitä kyllä juuri olla treenattukaan. Yksi alkupään narttu pissasi henkilöryhmään, ja sitähän sinne sitten jäätiin lutkuttamaan. Teki kyllä mieli kuristaa koira, kun korvat katosi kokonaan ja uppouduttiin hajumaailmaan. Meille olis muutenkin varmaan ollut helpompi suorittaa alkupäässä, märkään lumeen jäi aika mukavasti hajuja edellisten koirakoiden jäljiltä. Suorat ja käännökset onnistui ihan hienosti. Kaavionkin muistin molemmilla kerroilla, tosin asiaa helpotti se, että kaavio oli lapioitu lumiselle kentälle ;)

Seuraaminen taluttimetta tyydyttävä. Sama meno jatkui, henkilöryhmän ulkopuolella seurasi ihan ok.

Liikkeestä istuminen puutteellinen. Annoin aikamoisen vartaloavun, mutta Humppa jäi siitä huolimatta seisomaan. Seuraaminen ok, seisominen ok ja hyvin pysyi, mutta väärä vaihto niin puutteeliseksihan se jäi.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo hyvä. Seuraaminen ok, meni hyvin maahan, annoin tässäkin vartaloavun. Tuli suoraan sivulle, jonka vuoksi hyvä.

Paikkamakuu hyvä. Hyvin jäi ja makasi, jopa niin hyvin että lopussa tarvitsi 4 käskyä ylös nousemiseen. Mukavaahan se on siellä märässä maassa köllötellä ;). Tästä olen kyllä superonnellinen, tuijotin tuomaria koko ajan odottaen milloin käskee mut hakemaan Humpan suorittavan koiran kimpusta, mutta ei onneksi tarvinnut.

Tottis siis hyväksytty ja kaupunkiosuuteen. Kävelyttelin Humppaa pienen lenkin ennen meidän vuoroa, ja oli tosi rauhallisen oloinen. Nätisti meni suorituksenkin, vastaantulevaa koiraa ja ihmisryhmää vähän intoili, mutta pyörä, pysähtyvä auto ja tuomarin läheltä kävely sujui hienosti. Kaupan edessä ohi meni noutaja, siitä ei tullut mitään kommenttia eikä kuulunut ääntä, joten ilmeisesti rauhassa oli. Itselle oli uutta, että myös kaupunkiosuudessa koira pitää välillä ottaa perusasentoon tai laittaa maahan, Humppa ei ihan ymmärtänyt miksi lenkillä pitää tulla sivulle, kun eihän tässä nyt mitään tokoa tehdä. Tuomarin mukaan Humppa "voisi kulkea vähän korrektimmin hihnassa", onneksi tuomari ei ole nähnyt meidän normilenkkejä...

Tuloksena siis PAKK1, BH

Tuomari oli minusta tosi hyvä, tottiksen arvosteli tiukasti eikä erinomaisia juuri jaeltu, erittäin hyväkin oli tiukassa. Kuitenkin päästi läpi, kunhan koira teki liikkeet suunnilleen ja oli hallinnassa, mikä on mun mielestä BH-kokeessa juuri oikea linja. Mitään katastrofeja ei kokeessa onneksi nähty, ja taso oli aika hyvä, kun 8 koiraa kymmenestä sai hyväksytyn.

Seuraavan kerran kisataan aikaisintaan ensi keväänä, ja talvi keskitytään motivaation etsimiseen. Motivaation puutettahan se on, kun kehässä kaikki muu kiinnostaa enemmän kuin työt, ja tuohon haisteluongelmaankin ajattelin nyt kokeilla motivaatiolääkitystä. Tutut ongelmat näkyi hyvin tänäänkin, oli tosi hankala saada koiraa perusasentoon ja kun kontakti putoaa, sitä ei meinaa millään saada takaisin. Pallien viemistä harkitsisin jo vakavasti, jos Humppa olis kokonaan mun oma. Mutta, haetaan vielä vähän näyttelytuloksia ja annetaan Humpan nautiskella nuoruuden iloista...

Toinen, mihin pitäisi saada joku ratkaisu, on oma jännittäminen. Taas olin ennen suoritusta ihan totaalisen lamaantunut ja toimintakyvytön, ja tämä on varmasti yksi iso ongelma myös kehässä käyttäytymisen suhteen. Jännittäminen ei ole helpottanut yhtään vaikka kokeita on käyty. Talven aikana etsin jonkun rauhoittavan lääkkeen, joka toimii :).