Eilen illalla myöhään kotiuduttiin Kemijärveltä, väsyneinä mutta oikein tyytyväisinä leiriin. Oli mukava porukka, upeat puitteet mahtavine maastoineen ja sopivassa suhteessa treeniä ja muuta hengailua.

Torstaina oltiin iltapäivällä paikalla, muut otti esineruutua mutta skipattiin se ja asetuttiin taloksi Kultaniemeen. Illalla pienet tokot vesisateessa, muistaakseni ihan ok.

Perjantaina suunnattiin maastoon, ensin hakutreeneihin. Humpalle 4 ukkoa, tuuli erittäin heikko ja maasto avonaista kangasta. Ensimmäiselle pieni näköapu (haamu), koska oltiin vierailla maalimiehillä. Se meni vauhdilla, maalimieheltä lihapullapalkka ja hain Humpan pois. Sen jälkeen alkoi taas sama vanha virsi eli mutkittelu ja ryntäily. Humppa ei tottele luoksetulokäskyä keskilinjalta, mutta korjaa sillä kyllä suuntaa. Varmaan pakitetaan taas vähän ja keskitytään loppusyksy pelkkään nenänkäyttöön ja koitetaan ilmaisua pistää alkuun.
Tauon jälkeen tein Humpalle jäljen. Pituutta n.100m, nameja siellä täällä ja 2 kulmaa. Lopussa isompi namipalkka ja patukka. Vanheni noin tunnin. Alku ihan älytöntä hösötystä, koiralla selvästi ajatus katkeili kun vauhtia oli hurjasti eikä nenä pysynyt maassa. Merkkasin jäljen huonosti ja keksin matkalle yhden ylimääräisen kulman, jouduttiin sit palata takas ja loppu meni ihan mainiosti. Pitipä itse taas sählätä, jälkeä ei siis tehdä ennen ku oon saanut askarreltua tarpeeksi merkkejä.
Lauantaina käytiin katsomassa tokokoetta, ja sen jälkeen vielä maastoon jossa päästiin kokeilemaan viestiä. Lajista ei noin yhden kerran perusteella kovin hyvää kuvaa vielä saanut, mutta ainakin Humppa pääsi pinkomaan sydämensä kyllyydestä. Otettiin useampia koiria kerralla maastoon, joten lähinnä se juoksi edellä menneiden koirien perässä, mutta ihan hauskaa oli ja ehdottomasti kokeillaan tätä uudestaan.
Sunnuntaina sitten vielä leiriolympialaiset, joissa sijoituttiin hienosti sijalle 11 :) Yllätyksenä tuli, että Humppa teki pari esineenhakutehtävää hienosti, olin ihan varma ettei se tuo esineitä mulle.

Oli siis oikein antoisa reissu, jo senkin puolesta että pääsi treenaamaan uusissa maastoissa ja uudessa porukassa.