Tänään sitten Keski-Suomen Kennelkerhon möllitoko. Aholaidan kentällä ja sama helle jatkuu. Oli muuten lämmin! Oltiin ihan turhan aikaisin paikalla, ja kun avoin luokka mentiin ensin niin odottelua tuli melkein pari tuntia ennen kehää. Humppaa selvästi väsytti, ja kun ei se malttanut juoda niin kuumakin taisi olla.
Tuomareina Heli Herranen ja Minna Hillebrand.

Luoksepäästävyys 10. Meinasi lähteä moikkaamaan mutta päätyi kuitenkin istumaan paikallaan.
Paikkamakuu 10. Tämä meni tosi hienosti. Rivistä lähti koiria ja kuului piippausta, Humppa vähän kuikuili mutta pysyi maassa.

Tässä välissä vaihdettiin kehää ja tuli pieni odottelu. Sinne katosi myös koiran vire ja työskentelyinto...

Seuraaminen kytkettynä 7. Pidin namia kädessä kun näin ettei koira keskity yhtään. Seurasi kyllä, mutta vähän missä sattuu ja pompahteli kummallisesti.
Seuraaminen taluttimetta 5. Tässä sitten en ottanut namia, osittain seurasi ihan jees mutta unohti välillä mitä oli tekemässä ja lähti jopa kerran kesken liikkeen kehästä.

Tässä välissä taas kehän vaihto...
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8. Ihan meidän tason mukaan, meni kyllä maahan mutta jouduin antamaan tosi voimakkaan käskyn ja vartaloavun.
Luoksetulo 7. Tässä liikkeessä on tapahtunut aina jännittävässä tilanteessa sama juttu; koira törmää muhun ja lopun asennot on ihan hakusessa. Treeneissä tekee yleensä ihan hyvin...
Seisominen seuraamisen yhteydessä 6. Tässä vieläkin voimakkaampi käsky kuin maahanmenossa ja vielä tuplana. Lisäksi vartaloapu. Mutta tämän paremmin ei liikettä vielä osata.
Estehyppy 6. Lähetin ensin liian kaukaa, käveli esteelle ja kurkkasi sen yli. Uudella lähetyksella hyppäsi, seisominen esteen takana erittäin rauhatonta ja kaksi käskyä ennen perusasentoa.

Näin siis tänään ja kokonaisvaikutus 7,5. Kehotettiin työskentelemään koiran motivaation kanssa, kaikki ympärilläoleva kun tuntuu olevan kiinnostavampaa kuin minä. Pitäisin tätä nyt kyllä ihan johtajuusongelmana, muuten arjessa asiat luistaa mutta kentällä touhutaan omiaan.
Nyt pitäisi kaikki ylimääräinen huomiointi lopettaa, ja pidetään nyt myös ehkä pieni tauko tokottelusta kokonaan. Ei tuollaisen kanssa jaksa treenata, kun pitää koko ajan kilpailla joka ikisen risun ja ruohonkorren kanssa huomiosta.

Maailmalta kantautui myös upeita tuloksia, Humpan mummokoira Nasta valioitui tänään Piteåssa ja on nyt Ruotsin muotovalio ensimmäisenä suomalaisena bc:nä!
Samaisessa näyttelyssä Ruska rohmusi VSP:n lisäksi viimeisen kansainvälisen muotovalionarvoon oikeuttavan CACIBinsa. Hurjasti onnea Miia&Nasta sekä Katja&Ruska!!!