Nyt on sekin koettu; toukokuun lopun hakutreenit LUMISESSA metsässä, ja mulla lenkkarit jalassa tottakai. Kohtalaisen märkää ja kylmää...

Humpalle ei todellakaan sovi, että päivä laiskotellaan ja sitten yhtäkkiä pitäis etsiä ukkoja. Virtaa aivan liikaa ja taas ihan ihme poukkoilua ympäriinsä. Maasto oli nuorta koivikkoa, jossa näkyi kauas, sekin saattoi hämätä koiraa. Otettiin 6 (ehkä?) ukkoa, joista oikeestaan vaan eka meni hyvin. Sinne eteni suoraan, eteni itseasiassa kauas maalimiehen ohi, mutta se nyt ei tässä vaiheessa haittaa. Eka ukko meni piilolta suoraan uudelle piilolle, ja sinnehän se Humppa ryntäsi kun olis pitänyt toiselta puolelta etsiä.
Ihan karmeeta söhellystä koko treenit siis niin koiralta kuin ohjaajalta, kaiken lisäksi koira oli täysin pois hallinnasta, eli säntäili edes takas luoksetulokäskyistä huolimatta.

Positiivista haun kannalta on se, että noutotreenit alkavat edistyä, joten ehkä jossain vaiheessa päästään rullatreeniä aloittamaan. Vaikka kyllä tuo etsintä pitäis saada kuntoon, ei tuu muuten mitään tästä meidän hommasta.