Nää kevätpäivät on aivan mahtavia. Hieman on tuhka vetäissyt sään viileäksi (), mutta mitään ei tule taivaalta ja kentät kuivuu kovaa vauhtia.

Istuin päivän koetoimitsija 1 -kurssilla Koiviksen lähettämänä. Ihan mielenkiintoista, joskin kovin tuttua ja teoreettista asiaa. 2-osa olisi tarkoitus käydä tokoon, kunhan kurssi osuu kohdalle. Ehkäpä tulevaisuudessa teen muutakin kuin nautiskelen toisten tekemästä talkootyöstä.

Sitten huutelin treeniseuraa pitkin nettiä ja Kaisa suostui. Siltamäen koulun kentällä oli kivasti häiriötä, kun lapsukaiset pelaili palloa ja pyöräili pitkin kenttää. Humppa teki ensin paikkamakuun Vegan kanssa, aikaa ehkä reilu minuutti ja piilossa. Pysyi maassa, vaikka oli ihan kierossa ja nenä kävi kovasti.

Sitten tehtiin kakeja. Eka nousu vaan tökkii ja tökkii, Humppa ei nyt pääse yli siitä, ettei namia ehkä olekaan siinä kädessä millä annan käsimerkin. Välillä nousee, välillä ei ja välimatkassakin on joku ihmeellinen kynnys, mitä kauempaa ei voi nousta. Jos eka nousu onnistuu niin loppukin yleensä menee ihan jees.

Nouto on nyt ihan hullumainen. Humppa pomppii, saalistaa kapulaa, karkaa kapulalle, hinkuu, vinkuu ja hätäilee. Näin. Luovutuksessa on edistytty edes vähän, mutta en kyllä tajua miten tässä näin pääsi käymään. Ensin kapulasta ei tykätty yhtään ja nyt siitä tykätään liikaa, missä se kultainen keskitie on ja miten tämä liike voi mennä ääripäästä toiseen ihan yhtäkkiä?

Kokeenomaisesta treenistä oppineena noudon jälkeen tehtiin liikkeestä maahanmeno, ihan vaan että Humppakin tajuaisi, että noudon jälkeistä elämää on. Käsky ihan vahingossa suoraan noutokapulan kohdalle, ja ihan näppärästi meni. Loppuun yksi luoksetulon stoppi joka vähän hidas mutta kuitenkin ihan selkeä stoppi. Takapalkalla tämä.

Ihan mukava treeni kyllä, näitä ongelmiahan on ihan loputtomasti mutta Humppa keskittyi hyvin eikä häiriintynyt kentän laidalle tulleesta koirasta tai muustakaan.

Leikittiin vielä lopuksi, ja leikin aikana alkoi joku puhkoa ilmapalloja koulun pihassa. Ei taida meidän Humpasta tulla pk-koiraa, leikki loppui saman tien ja otti selkeästi ihan tosi paljon painetta paukuista. Nameja pystyi vielä hädin tuskin syömään, mutta oli kovasti lähdössä ääntä kohti eikä käskyt enää uponneet kaaliin ollenkaan. Tämä vaiva siis selkeästi pahenee, ja että tällaisen hermokimpun päästivät luonnetestistä läpi... Kaikenlaista.

Käytiin vielä pieni lenkki Kaisan, Toivon, Vegan ja Vegan tytön Lumon kanssa. Humppa nautti naisseurasta ja Lumon kanssa vedettiin hyvät rallit.

Kiitos seurasta & neuvoista Kaisa & lauma!!