Ja taas koirakoulupäivä. Kertailtiin viime viikon läksyjä, Humpalla selkeästi kirimistä maahanmenossa. Mutten liikkeet ok, muutamassa liikkeessä viilattiin vähän namikäden paikkaa.
Maahanmeno on aika tuore juttu meillä, mutta nyt alkaa selkeästi mennä kaaliin ja koira tarjoaa sitä välillä itsenäisestikin.
Jääviin liikkeisiin eli istumiseen, maahanmenoon ja seisomiseen aletaan pikkuhiljaa lisätä kestoa ja etäisyyttä. Istumisessa etäisyyden lisääminen aloitetaan Humpan kanssa ihan painoa siirtämällä taaksepäin, koira kun tosi herkästi jättää paikkansa ja seuraa perässä. Olen jostain syystä tehnyt nämä tähän saakka kahdella käskyllä (istu - paikka), joten nyt pitäisi koira saada tajuamaan että paikka-käskyä ei enää tule. Hyvä minä...
Kiva kuitenkin, että tuli paljon uutta asiaa, lisää ainakin mun kohdalla aina motivaatiota treenaamiseen. Eikä Humppakaan jaksa aina hinkata samoja liikkeitä, huomaan koirasta aika usein pieniä tylsistymisen merkkejä.

Mutta, mikä ilahdutti suuresti, Humppa oli ihan tykki tänään. Otti kontaktia, kuunteli hyvin ja teki innokkaasti. Tauoilla edelleen maankaivuutalkoot jatkuu, mutta nyt ei tarvinnut yhtään houkutella tekemään. Jipii!
Syynä voisi hyvinkin olla Adon kyläily, Humppa on paljon rauhallisempi muutenkin kun peuhaa täällä päivät pitkät Adon kanssa. Lisäksi huomiosta on joutunut vähän kilpailemaan, joten ehkä se nautti kentällä saadessaan minulta jakamattoman huomion. Tai sitten se vaan on tajunnut, että toko on tosi kivaa ja tekee tästä lähtien aina näin hienosti :)

Humpalle on nyt varattu aika lonkka- kyynär- ja selkäkuvaukseen sekä hierontaan. Toivotaan että takapään jumit alkaa helpottaa.