Tänään pitkästä aikaa treeneissä. Viime treenithän oli ne jotka meni täydellisesti penkin alle Humpan kaivellessa hangesta aarteita ja mun huutaessa naama punaisena vieressä.

Nyt oli ihan eri ääni kellossa, vieläkin kaivelu-urakka jatkuu kun tulee tylsä hetki, mutta kun tehdään niin tehdään oikein kivasti. Pitäis keksiä jotain noille tauoille tekemistä, kun jos oikein kovasti jotain touhuaa niin jää ohjaajalta kaikki ohjeet kuulematta. Hmm.

Seuraaminen tänään oikein kivaa. Pysähdykset on Humpalla nyt erityisen hyviä ja käännöksetkin onnistuu. Kontakti on parantunut huimasti kun sitä on harjoiteltu joka päivä, ja alkaa kestää häiriötäkin koko ajan paremmin. Istumisen ja maahanmenon nopeutta harjoitellaan nyt leikin avulla, eli joka istumisesta / maahanmenosta lentää nami sivulle. Maahamenossa on meillä vielä niin iso käsiapu, että leikkiminen on vähän hankalaa, mutta istumisessa alkaa toimia jo hyvin. Tosin kontakti on tällä hetkellä lähinnä mun namikäteen, mulla on tapana vähän "mälvää" nameja kädessä.

Uutena asiana opeteltiin liikkeestä seisomista. Se siis työn alle, ihan kunnolla kääntymällä koiran eteen. Tajusin vasta treenien jälkeen että käytin myös väärää käskyä, aikaisemmin se on Humpalle ollut STOP, nyt se yhtäkkiä olikin SEISO. Voi koiraraukkaa, mitä urpo-ohjaajaa joutuu kouluttamaan... Myös omia tepsutteluja seuraamisessa pitäisi treenata ilman koiraa, mun kehonkieltä kun on aika vaikea Humpan lukea :) (=holtitonta kääntyilyä sinne sun tänne...)