Tänään se sitten alkoi, Taitavien Tassujen  perustottelevaisuuskurssi. Mukana aika eritasoisia koiria ja niin pentuja kuin aikuisiakin, ja ainakin ekan kerran pohjalta tuntuu oikein hyvältä. Harjoiteltiin paljon kontaktia, eteen istumista, kontaktikävelyä... Lisäksi vieraitten ihmisten ja koirien tervehtimistä, jossa ainakin Humpalla on toivomisen varaa, sen tervehdykset kun tahtovat olla aika rajuja ja ylitsevuotavaisia. Lisäksi häiriöharjoittelu tekee Humpalle hyvää, helposti tututkin asiat tuppaa unohtumaan kun on koirayleisöä. Hyvä on myös se, että koirakoulusta tulee läksyjä, eli ei auta kotona harjoitteluakaan jättää väliin.
Seuraavan kerran menemme perjantaina yhteisharjoituksiin, ja oman ryhmän treeneihin sitten taas ensi viikolla.
Tulee muuten koiranomistajan arki taas aika karulla tavalla vastaan, kun ulkona on pakkasta melkein 10 astetta ja seisot tunnin kentällä! Talveksi on pakko hankkia lämmintä vaatetta ja paljon, vielä kun aloitetaan se toinenkin kurssi tammikuussa ja keskenäänkin pitäis treenailla. Hui.

Päivän kuvana tänään...

Mihinkä sitä väsynyt pikkukoira päänsä kallistaisi ellei isännän harmonikkaboksiin? Kuka ihme on keksinyt näin sopivan kokoisen koiranpedin!!!

981473.jpg