Osallistuttiin tänään Taitavien Tassujen yhteisharjoitukseen, sinne siis voivat tulla kaikki koirakot kaikista koulutusryhmistä. Paikalla oli parikymmentä koiraa ja Humpan keskittyminen sen mukaista.
Humppa pääasiassa tekee asiat hienosti, silloin kun saan sen huomion kiinnitettyä itseeni. Välillä se heittää korvat totaalisesti narikkaan ja häslää ihan omiaan, tämä tapahtuu yleensä silloin kun itselle tulee "tyhjä hetki"; kaivelen nameja taskun pohjalta, katselen toisten koirien suorituksia jne... Eli pitäis itse pystyä motivoimaan koiraa koko ajan, niin ehkä se myös pysyisi kontaktissa. Mutta ei asiat toki ihan hullusti menneet, Humppa teki hienosti esim. luoksetulon muiden koirien läpi ja toisten koirien lomassa pujottelussakin oli hyvät hetkensä. Lopuksi tehtiin harjoitus, jossa jokainen otti vieraan koiran haltuun ja yritti saada kontaktia ym., ja sen jälkeen annettiin palautetta koirasta. Humppa sai aika yllättävän palautteen, "handlerin" mukaan se on "varmasti emännän paras ystävä, ei tule käymään vieraissa" :) Siis vaikka Humppa on yliystävällinen kaikkia ihmisiä kohtaan, tuossa tilanteessa se oli vaan tuijotellut mun perään. Samoin teki mun hallussa ollut Suri-belgi, ei kelvannut edes Frolicit kun emäntä oli kateissa. Suria suututti ihan mahdottomasti.
Koettiin myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Reeta-koira pääsi karkuun ja huiteli koko tunnin vapaana ympäri kenttää. Tyttö ehti käydä pari kertaa moottoritielläkin pyörimässä... Lopulta saatiin mimmi kiinni kun saarrettiin se keskelle koirakoiden muodostamaa ympyrää. Huhhuh, onneksi ei sattunut mitään ja Reeta lähti elämänsä kunnossa kotiin.

Nyt on Humppa pesty ja föönattu huomista varten. Ihanan kiltti poika tuo on, suihkussa seisoi kuin tatti paikallaan ja antoi mun pestä, ja sama juttu föönatessa, seisoi kiltisti ja käänteli päätä minne kampaaja halusi. Kynsien leikkuu oli selvästi ainut, mikä oli vähän ikävää, mutta lopulta senkin antoi tehdä ihan rauhassa. Huomenna Sulkalan Katja lupasi vielä tsekata korva- ja tassukarvat, ja sitten pitäisi jätkän olla esittelykunnossa.

Näihin tunnelmiin, raportoidaan huomenna miten kehissä kävi...