Meidän lomareissu typistyi yhden yön mittaiseksi kun lomailijat hyytyi...

Jyväskylästä käännettiin nokka kohti Saimaata. Pysähdyttiin Mikkeliin koiran pissatukselle ja syömään. Torilla oli vilinää, ja keskustan puistossa Humpalla haisteltavaa. Siitä jatkettiin vielä Puumalaan, jossa pysähdys keskustassa ja siitä kohti Torikonpolkua. Matkaan lähdettiin klo 18.30, eikä sitten suuremmin ajateltu polun pituutta... Sitä nimittäin kertyy 18km josta suurin osa tietä pitkin :(. Aikaa meillä meni tähän 4,5h, muutaman pikku pysähdyksen kera. Minä vielä juoksin ylimääräisen n. kilometrin lenkin, kun unohdin Humpan hihnan levähdyspaikalle. Loppumatkasta alkoi olla aika epätoivoinen olo, kun tosiaan luulimme lähteneemme pienelle luontoretkelle. Onneksi Koskenselän leirintäalue oli vielä auki kun sinne asti päästiin, otettiin mökki ja nukuttiin kaikki tosi sikeästi.

Aamulla suihkun kautta matkaan ja Niinisaareen. Sinne mentiin lossilla, ja perillä nähtävää oli viinitila, museoitu maatila ja sepän paja. Ihan mukavia kohteita, maatilan luontopolulle pääsi Humppakin mukaan. Sitten suunnattiinkin jo kotimatkalle, väsymys oli niin kova että matkallakin piti pysähtyä pikku tirsat ottamaan.

Kotiin tultua löytyi Humpasta 11 punkkia, ja vielä mun kaulalta ja jalasta yhdet kävelemästä Yllättynyt. Ei tullut sitten ajatelleeksi, että tuolla seudulla punkkeja tosiaan on, ja ilmeisesti ilta"kävelyltä" nämä ovat Humpan matkaan tarttuneet.

Tähän tyrehtyi meidän lomareissu tältä kertaa, loppuviikko vietetään kotona. Lauantaina SM-tokot Kangasalla (hyvin pienin odotuksin), ja alkuviikosta Kaustiselle kansanmusiikkifestareille. Ja sitten tämä lomanpätkä jo läheneekin loppuaan...