Ihanat keväiset ilmat! Mittari reippaasti kymmenen asteen paremmalla puolella ja aurinko paistaa. Tämä tarkoittaa tietysti myös sitä, että koira on joka ulkoilun jälkeen vietävä suihkuun... Olen yrittänyt vielä hyödyntää viimeisiä pihalla olevia lumen rippeitä pyörittelemällä koiraa lumessa lenkin jälkeen, mutta eipä se enää tunnu auttavan.

Viime aikoina ei olla tehty mitään kovin totista treeniä, vaan humputeltu niitä näitä ja otettu välillä muutama liike ihan hauskanpidon kannalta. Lyhyet treenit sopii Humpalle tosi hyvin, koira tekee innolla ja vauhdilla, vaikka lumien sulaminen onkin tuonut esiin kaikki ihanat tuoksut teiden varsille.

Eilen rakentelin pahvista hyppyesteen makkarin oviaukkoon. Hyvin Humppa hyppää, ei juurikaan ota vauhtia vaan pitää kontaktia viimeiseen asti ja hyppää lähes paikaltaan. Lihasongelmien vuoksi en viitsi sitä kovin paljoa hyppyyttää, edelleen takapäässä on selvästi jäykkyyttä.

Tänään tehtiin pitkä lenkki, kierrettiin vähän metsikön kautta jossa Humppa pääsi revittelemään ilman hihnaa. Yksi auto tuli vastaan, minä karjuin naama punaisena koiraa luokse, ja Humpan päässä kävi selvästi henkien taisto, mennäkö moikkaamaan autoa vai totellako emäntää. Lopulta se ei tehnyt kumpaakaan, vaan katsoi vuoroin mua, vuoroin autoa ja seisoi paikallaan. Onneksi oltiin ihan pikkutiellä ja autoilija näki meidät kaukaa, joten riskit oli aika pienet. Humppa ei varsinaisesti autoista välitä eikä jahtaa niitä, mutta tietysti jokainen auto sisältää jonkun potentiaalisen uuden ystävän, jotan olisi kiva käydä tervehtimässä.

Lisäksi pikku treeni Minimanin parkkiksella ja näyttelytreeniä parkkikatoksessa. Näyttelytreeni sujui yllättävän hyvin, Humppa ravaa tosi nätisti ja nyt häntäkin oli laskeutunut selän päältä vaakatasoon. Seisoessa vielä välillä pyllähtää istumaan, mutta sekin paranee kerta kerralta.

Huomenna käydään tekemässä JATin hallittavuustesti, joka pitää läpäistä ennen agilityn alkeiskurssin aloittamista. Saas nähdä onko tuo mulla hanskassa vai nou!