Humpalla on murrosikä puskenut päälle oikein tosissaan. Pissanäytteen tulokset saatiin maanantaina, muuta ei näkynyt kuin aimo annos siittiöitä :) Viime päivät Humppa on viettänyt sängyn alla huokaillen, ei maistu ruokakaan kun on vaan tytöt mielessä. Pahuksen naiset kun pistävät pikkupojan pään ihan sekaisin!

Osittain murkkuilun, mutta enemmän lomailun ja laiskottelun takia on tokotreenit jääneet hävettävän vähälle. Tajusin tänään että huomenna on taas koirakoulu, jossa tullaan kyllä saamaan satikutia kun ei osata läksyjä. Pidettiin kuitenkin paniikkitreenit tänään, ja yllätyin taas positiivisesti, kuinka kiva tuon jätkän kanssa on treenailla.
Keskittymiskykyyn tuo hormonien hyrräys selvästi vaikuttaa, mutta jos jollain ilveellä saan koiran huomion käännettyä itseeni, se tekee kuin unelma.
Tänään ohjelmassa seuraamista, luoksetuloja, paikkamakuuta ja noutoa. Seuraaminen sujuu hyvin, ja nyt uskalsin jo alkaa siirrellä makupalakättä kauemmas. Paikka menee helposti liian eteen, mutta namilla saa hyvin palautettua taaemmas. Otettiin seuraamisessa käännöksiä oikealle ja vasemmalle sekä täyskäännöksiä. Lisäksi liikkeestä seisomista uutena juttuna.
Nouto on edelleen meillä ongelma, Humppa ei yksinkertaisesti halua luopua lelustaan. En oo oikein keksinyt vielä treeniin hyvää leluakaan. Luulen, että tehdään se nyt jotenkin, että päästään koirakoulun loppukokeesta läpi, mutta harjoitellaan se sitten aikanaan ihan uudella tavalla.

Uuttavuotta vastaanotettiin kaveriporukalla Himoksella. Humppa nautti olostaan huomion keskipisteenä. Paukut vähän ihmetyttivät, mutta ei se suurempia niistä välittänyt. Luulen, että tekee koiran psyykelle hyvää, että sen oli pakko rauhoittua kaiken melun ja ihmismäärän keskellä. Siellä se veti lonkkaa ruokapöydän alla tai parhaassa tapauksessa keskellä aulan lattiaa eikä paljon hätkähtänyt möykkäävistä ja yli kävelevistä ihmisistä :)

Sitten vielä tavoitteita tälle vuodelle:
TOKO: koeuran starttaus, 1-tulos alokasluokasta.
NÄYTTELYT: yritän esittää Humpan itse edes jossain pienemmässä näyttelyssä. Muuten ei kummempia tavoitteita, vaikka en toki pahastu vaikka eka SERT jostain napsahtaa.
HAKU: ilmaisun opettelu niin, että päästäis kokeilemaan keväällä metsään rullan kanssa.
JÄLKI: tavoitteet lähinnä ohjaajalle, eli yritämmä treenailla enemmän ja jotenkin järkevästi. Kepit mukaan ja pitempää jälkeä.