Tänään alkoi Training Tracks -kisakurssi Helmisen Hannan ohjauksessa. Meillä on hauska neljän bortsupojan ryhmä, mutta treenit tehdään yksittäin.

Mentiin paikalle ja katseltiin hetki Jaanan ja Neon treeniä. Siitä sitten paikkamakuun, pojat kahdestaan rivissä, Jaana piilossa ja minä näkyvillä. Aikaa ehkä pari minuuttia. Pelotti vähän sunnuntaisen katastrofin jäljiltä (ja seuraukset voisi olla aika pahat jos Neoa kohti erehtyisi lähtemään), mutta hyvin Humppa pysyi. Alkuun oli vähän levoton ja vilkuili ympärilleen, mutta loppua kohti rauhoittui.

Sitten jäätiin keskenään. Humpalle alkuun ketjutuksia, joilla yritetään saada liikkeitten välit haltuun. Eli liikkeen loppu - siirtymä seuraavan liikkeen suorituspaikalle - liikkeen alku - palkka. Tosi hyvä treeni, jo kolmella tai neljällä toistolla oli enemmän korvia näkyvissä.

Sitten katsottiin luoksetulon sivulletuloa, joka siis Humpalla on mallia törmäys -> vino perusasento. Tähän reippaasti apuja, joilla yritetään päästä etiäppäin.

Sitten kahden "puun" kiertoa. Tätä joskus treenattiinkin yhdellä puulla, mutta aikalailla oli unohduksissa. Kuitenkin Humpassa näkyi jo pientä innostuneisuutta asiaa kohtaan.

Ihan mahtavaa päästä ohjattuun treeniin, uusia ideoita ja taitavat silmät katsomassa mitä koira puuhaa. Humppa oli vähän ymmällään, ei ihme kun treenit on viimeisen vuoden ajan olleet kohtalaisen samanlaisia.

Treenimotivaatiokin nousi ihan urakalla, mahtavaa!

Eilen metsälenkillä jätettiin Humpan talvihousut matkalle, kampasin siltä reippaasti pohjavillaa pois. Muutenkin on ihan kesä, Humppa kokeili jo järvessä pulahtamista ja uusi tuore heinä on taas herkku numero yksi.