Ensimmäiset arvokisat takana :). Pitkä päiväkeikka Kangasalle, aamulla koko joukkue Ellun kyytiin ennen klo kuutta, ja vähän ennen ysiä illalla kotona. Ennustetut ukkoskuurot eivät onneksi osuneet päälle.

Ensin plussat ja miinukset:

+ me saatiin suoritettua kaikki liikkeet!

+ Humppa paineistui, mutta palasi kyllä sorvin ääreen aina takaisin.

+ Oma jännitys ei tuntunut ihan kauhealta, ja ehkä osasin käyttäytyä edes jotenkin järkevästi kehässä.

+ VALMIS-sanan kontakti toimi upeasti joka liikkeessä!!!!!

- Humppa otti kovasti häiriötä ja painetta

- Humppa pyrki lähtemään kehästä useamman kerran...

Ja sitten osasuoritukset, liikejärjestyksessä:

Tuomari Tuire Marjamäki, kokonaisvaikutus 9

Luoksepäästävyys 8: Humppa lähti tuomaria vastaan (meinasi lähteä jo, kun lähestyi edellistä koiraa). Ei hypännyt eikä riehunut.

Paikkamakuu 10; JES, JES, JES!! Oli levoton ja vilkuili ympärilleen, mutta pysyi ja nopea maahanmeno ja istuminen! JES!

Tuomari Harri Laisi, kokonaisvaikutus 8

Seuraaminen kytkettynä 9; tuomari ei katsonut liikettä loppuun, eli antoi arvosanan jo ennen viimeistä täyskäännöstä... Tästä oli kuulunut yleisöstä hieno kommentti "kutonen väärinpäin" :D. Irtosi kerran (ainakin) hihnanmitan päähän ja lopussa unohti mitä tehdään.

Liikkeestä maahanmeno 0; meni maahan, mutta kun käännyin kävelemään kohti, jotenkin väisti mua ja nousi ylös. Tässä vaiheessa täysin tiedostamatta koskin koiraan (koska oli lähdössä kehästä ulos), joten täysin oma nolla, josta sain puhuttelut Laisilta liikkeiden jälkeen. Olis voinut olla vitonen ilman koskemista, mutta toisaalta kehästä poistuminenkin olisi nollannut liikkeen.

Hyppy 10; meidän eka kymppi hypystä! Vein pannasta esteelle, jouduin vähän pakottamaan perusasentoon mutta sen jälkeen hienosti ekalla käskyllä yli ja seisoikin suhteellisen paikallaan.

Tuomari Ossi Harjula, kokonaisvaikutus 7

Seuraaminen taluttimetta; 7. Kesken liikkeen Humppa unohti totaalisesti mitä on tekemässä ja kenen kanssa, ajautui ihan väärään paikkaan ja jäi jonnekin.

Luoksetulo 8. Tässä en tarkkaan tiedä pistevähennystä, istui hyvin odottamassa ja lähti ekalla käskyllä. Olisko törmännyt tai tullut vinoon perusasentoon tai molempia.

Liikkeestä seisominen 0. Ei seisonut :O. Jätätti käskyllä sen verran, että luulin että jäi, mutta "matka riittää" -kohdassa koira löytyikin yllättäen sivulta. Repesin itekkin tässä ja tuomarikin naureskeli, ykköstähän ei enää ollut odotettavissa joten ihan se ja sama... :)

Kokonaisvaikutus keskiarvo 8, ja pisteitä yhteensä 136. ALO3.

Loppujen lopuksi olin tosi tyytyväinen koiraan. Monen tunnin häkissä odottelun ja haaremin (=Näpsä ja Kiila) vahtimisen jälkeen sain sen kuitenkin joten kuten viritettyä, vieläpä kolme kertaa kun kehien välissä odoteltiinkin tovi. Kovasti se pyrki kehästä ulos teltan suuntaan, fiksuna olin jättänyt palkkapurkinkin sinne. Ja painetta se ottaa minusta kovasti, ei pystynyt leikkimään ennen kehää. Rankka päivä nuorelle pojalle ja hermostuneelle ohjaajalle!

Pari työtapaturmanollaa tänään, mutta muuten pisterivistö on ihan jees. Koetilanne on meille nyt vaikea, mutta en usko että sitä opitaan muuten kuin käymällä kokeissa ja kokeilemalla erilaisia valmistautumistapoja. Nyt jouduttiin odottelemaan aika kauan kehän laidalla, Humppa kyllä rauhoittui siihen mutta joudun silti kieltämään paljon, josta koira ehkä painetta kasaa. Perusasentoon en meinaa koiraa saada kehässä, pari kertaa jouduin pannasta "nostamaan" koiran oikeaan asentoon.