Pitäisi tiskata & imuroida, pohdin siis noutoa julkisesti.

Käytiin äsken leikkimässä kapulalla. Saatiin taas ihan onnistunut treeni. Jotta Humppa suostuu pitämään kapulaa suussa sivulla, alle tarvii hurjan hetsauksen ja heittelyn. Tämähän tietysti johtuu siitä, että noutoharjoitukset aloitettiin pitotreeneillä, ja Humpan päässä istuu nyt tiukassa se oletus, että kapula on ällö, kapulaan liittyy inhottava kuonon käpälöinti ja joutuu vielä istumaan kauhean lähellä äippää. Hyi olkoon. Motivaatiota siis ei kerta kaikkiaan ole, ja yleensä, jos yritetään tehdä pelkkää pitotreeniä (sisällä), Humppa ei halua ottaa kapulaa suuhun. Siis vaikka heiluttelen lihapullaa sen nenän edessä, ja se tasan tietää, että saa palkan jos ottaa kapulan, se kääntää katsetta pois ja puristaa hampaita yhteen. Humppa ei siis ole mikään motivaatiokone, joka tekisi mitä pyydetään, vaan sen tosiaan pitää TIETÄÄ, että siitä seuraa jotain kivaa.

Noh, edistystä siis sen verran, että Humppa haki paikallaan olevaa kapulaa (kun sai vaihtaa sen leluun), ja pystyi muutaman kerran istumaan sivulle kapula suussa. Tosin tässä vaiheessa kapula helposti putoaa. Se ei voi tulla suoraan sivulle kapulan kanssa, vaan autan sitä aika suurella vartaloavulla. Uskon (vielä), että kun toistoja saadaan tarpeeksi alle ja kapulasta tulee osa jokapäiväistä elämää, itsevarmuus kasvaa ja tästä saadaan vielä ihan oikea liike kasaan. Toki hetsailu ja leikkiminen voi aiheuttaa kapulan puremista (ei ole kovasti aiheuttanut sitä vielä, jee!), mutta kenties, kun itsevarmuutta saadaan lisää, ne pitoharjoituksetkin voisi onnistua?

Jos jonkun mielestä menen tässä totaalisen metsään, voi kertoa siitä minulle. Jos tilalle on ehdottaa joku parempi idea, olen siitä kiitollinen :).

Jotenkin tuo epävarmuus leimaa Humpan kaikkea tekemistä, se on hirmu epäluuloinen kaikkea uutta (uusia temppuja, leluja, ruokaa, ihan mitä vaan) kohtaan ja vaatii vähän aikaa tutustuakseen asioihin. Ja painettahan se ei minulta oikein kestä, fiilikset laskee helposti pakkaselle jos kentällä alkaa kieltää. Tällä hetkellä se näkyy hyvin myös kakeissa ja hypyn takana istumisessa, helpotkin hommat muuttuu vaikeiksi kun välimatka kasvaa.

Tästä eteenpäin kapula on joka päivä kuvioissa ainakin muutaman viikon, ja katsellaan mitä saadaan aikaan. Lisäksi kerta viikkoon otetaan koeluontoista treeniä parilla liikkeellä ja loppupalkalla, muutama superlyhyt&kiva ja jokunen vähän enemmän tarkkuutta vaativa. Hommaahan tässä riittää, onneksi päivät pitenee!